Kalniete pauž gandarījumu par Staļina pieminekļa demontāžu Gruzijā (60)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Parlamenta (EP) Vēstures izlīguma grupas vadītāja Sandra Kalniete (V) pauž gandarījumu par Josifam Staļinam veltītā pieminekļa demontāžu Gruzijā.

Deputāte apsveic Gruzijas parlamenta pieņemtos likumu grozījumus, kuri ļauj reāli sodīt par totalitārisma slavināšanu, aģentūru LETA informēja deputātes parlamentārais asistents Mārtiņš Spravņiks. Tie ļaus apturēt Josifa Staļina pieminekļu uzstādīšanu, kas bija sākusies pēdējo gadu laikā, uzskata deputāte.

Kalniete un citi EP deputāti pagājušajā gadā vērsās pie Gruzijas augstākajām amatpersonām, paužot sašutumu par to, ka Gruzijā atjaunojas Staļina godināšana. Viņi sāka darbu, lai Eiropas Parlaments oficiāli nosodītu šādu rīcību.

Tāpēc Kalniete apsveic Gruzijas lēmumu grozīt attiecīgo likumu un ir gandarīta, ka pēc grozījumu pieņemšanas Telavi pilsētā tika nekavējoties demontēts nesen atjaunotais piemineklis Staļinam. Likums tagad paredz arī reālus naudas sodus par komunistiskās un fašistiskās ideoloģijas reliktu glorificēšanu. Tiks izveidota komisija, kas identificēs un novērsīs šādus pārkāpumus.

Kalniete nosūtījusi vēstuli Gruzijas parlamenta priekšsēdētājam, izsakot atbalstu parlamenta lēmumam. Viņa uzsver, ka tas atbilst Eiropas vērtībām, un izsaka cerību, ka tas ļaus turpināt attīstīt Gruzijas un Eiropas Savienības ciešāku sadarbību.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu