Kā svara zaudēšanu ietekmē saldinātājus saturošu dzērienu lietošana? (7)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Atbild Dr.Andis Brēmanis:

Viens no svara zaudēšanas pamatprincipiem ir uzņemt mazāk kaloriju nekā organisms patērē. Kaloriju daudzums ēdienos un dzērienos ir atkarīgs no olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu satura tajos. Piemēram, ja dzērienā nav olbaltumvielu un tauku, bet saldums tiek nodrošināts nevis ar cukuru, bet mazkaloriju vai bezkaloriju saldinātāju, tad šāds produkts patiešām var tikt iekļauts un lietots jūsu svara samazināšanas programmā. Tomēr vienmēr vēlams pārliecināties par konkrētā produkta sastāvu, izlasot informāciju uz etiķetes, jo nereti produkti ar saldinātāju var saturēt ievērojamu tauku saturu.

Svarīgi ir atcerēties, ka katram ikdienā lietojamam pārtikas produktam un dzērienam ēdienkartē ir sava vieta, taču patērētajām un uzņemtajām kalorijām ir jābūt līdzsvarā. Ja lielāko dienas daļu pavadāt sēžot un esat mazaktīvi, Jums ir jāuzņem mazāk kaloriju, citādi tās paliks neizmantotas un uzkrāsies. No otras puses, – ja esat ļoti aktīvs un apmeklējat treniņus, varat atļauties vairāk, tomēr neaizmirstot par mērenības un daudzveidības principiem.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu