Pensionāri izvirza kategorisku prasību valdībai un Saeimai (440)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: garryknight, CC BY-SA 2.0

Latvijas Pensionāru federācija (LPF) izvirzījusi kategorisku prasību valdībai un Saeimai neatvērt elektroenerģijas tirgu mājsaimniecībām, kamēr ienākumi neatbildīs līmenim, kad iedzīvotāji varēs rēķinus samaksāt, šādu lēmumu pirmdien pieņēmuma federācijas dome, uz kuras sēdi pulcējušies vairāki desmiti cilvēku.

LPF līderis Andris Siliņš sacīja, ka elektroenerģijas tirgus atvēršana mājsaimniecībām nozīmēs, ka «iedzīvotājiem jākļūst par pazemotiem pabalstu saņēmējiem».

Viņš arī sacīja: «Esam nostājušies uz ceļa, kad no elektrības spuldzītēm pamazām sāktu pāriet uz svecītēm.»

1.aprīlī plānots atvērt elektroenerģijas tirgu mājsaimniecībām, kas rēķinu varētu palielināt par pieciem astoņiem eiro mēnesī. Valdība šobrīd apspriež iespējamo palīdzību iedzīvotājiem.

Siliņš sacīja, ka senioru vidū valda diezgan liels satraukums, ka no 1.aprīļa ir paredzēta elektroenerģijas brīvā tirgus ieviešana, kas ļoti daudziem nav saprotama un kas rezultātā dos ievērojamu izdevumu pieaugumu.

«Mūs mierina, ka salīdzinājumā ar Eiropu, cena ir zemāka, aizmirstot pateikt, to, ka Latvijas iedzīvotāju ienākumi ir vairākas reizes zemāki par iedzīvotāju ienākumiem vecās Eiropas valstīs,» teica Siliņš.

Viņš uzskata, ka lēmums atvērt elektroenerģijas tirgu pieņemts, nerēķinoties ar lielu daļu sabiedrības interesēm, jo elektrības cenas kāpums palielinās cenu arī citiem pakalpojumiem un precēm, arī maizei un ūdenim.

Viņš vērtē, ka situācija kļuvusi stipri biedējoši,tāpēc LPF neizslēdz arī protesta akciju rīkošanu.

«Acīmredzami vajadzēs rīkot kādu akciju Saeimas plenārsēdes dienā ne vēlāk kā marta vidū, katrā gadījumā līdz 1.aprīlim,» domei pauda pensionāru organizācijas vadītājs.

Komentāri (440)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu