Atklāj jaunus faktus par Šūmahera negadījuma apstākļiem (40)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Galvenais prokurors atklājis jaunus Mihaēla Šūmahera slēpošanas negadījuma apstākļus - izmeklēšanā noskaidrojies, ka starp akmeni, pret kuru paklupa leģendārais autosportists, un akmeni, pret kuru viņš atsitās ar galvu, bija vairāk nekā desmit metri, ziņo «The Mirror».

Negadījums noticis tikai četrus ar pusi metrus ārpus trases robežām. Šūmahers bija devies slēpot kopā ar savu 14 gadus veco dēlu un vairākiem ģimenes draugiem. Viņš apzināti, bet piesardzīgi» devies ārpus trases robežām, kur «bija pamanāmi potenciāli drošības riski, piemēram akmeņi,» teikts izmeklēšanas ziņojumā. Lai arī viņa pārvietošanās ātrums nav bijis liels, viņš aizķērās aiz viena no akmeņiem un pēc inerces tika uzmests virsū citam akmenim. Attālums starp abiem akmeņiem bijis aptuveni 10,40 metri, noskaidrots izmeklēšanā.

ENSA slēpošanas un alpīnisma akadēmijas eksperti ar Šūmahera ekipējumu veica vairākus testus, kuros netika atrasti nekādi defekti, kas varētu būt izraisījuši negadījumu. Taču atzinumā arī teikts, ka pie ķiveres piestiprinātā kamera bijusi par iemeslu tam, ka ķivere trieciena brīdī tik viegli saplaisājusi.

Jau ziņots, ka par Šūmahera lietu atbildīgais prokurors lēmis neierosināt krimināllietu pret trases īpašniekiem, jo negadījums noticis ārpus trases robežām un trases iekārtojumā ievēroti visi nepieciešamie noteikumi.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu