«Kia» Ženēvā prezentē savu visu laiku sportiskākā auto konceptu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Trešdien Ženēvas auto izstādes laikā Eiropā pirmo reizi tika prezentēts «Kia Motors» visu laiku sportiskākais konceptauto «Stinger GT4».

Kā informē «Kia» pārstāvji, «Stinger GT4» ir ar aizmugures piedziņu, kā arī ar 2+2 sēdvietu konfigurāciju. Automobilis tika veidots, koncentrējoties uz automobiļa masu un funkcionalitāti. «Stinger GT4» sver 1300 kilogramu, un tā masa ir ļoti līdzsvarota – 52% priekšpusē un 48% aizmugurē. Pateicoties izlīdzinātajam automobiļa savaram, jaunais automobilis 100km/h lielu ātrumu spēj sasniegt aptuveni 5 sekunžu laikā.

«Braukšanas baudījums bija galvenā prioritāte, kas tika ievērota, radot «Stinger GT4». Tā ir 2+2 sporta automašīna, kas uz ceļa ikvienam liks atskatīties. «Stinger GT4» atgādina dienas, kad braukšana ar auto bija patiešām satriecoša pieredze, nevis tikai elektronikas izpildīta darbība,» paudis «Kia» Amerikas dizaina centra dizainers Toms Kerns.

Automašīna darbojas ar 315 zirgspēku divu litru četrcilindru turbo motoru ar tiešo degvielas iesmidzināšanas sistēmu. Motora jauda tiek novadīta uz 20 collu aizmugures riteņiem.

«Stinger GT4» ir aprīkots ar oglekļa šķiedras priekšējo spoileri, kas palielina piespiedējspēku un nodrošina bremžu sistēmas ventilāciju. «Kia» radiatora režģis ir novietots zemāk, lai nodrošinātu maksimālu dzinēja dzesēšanu un aukstā gaisa indukciju. Auto aprīkots ar 380 mm «Brembo Gran Turismo» bremžu komplektu.

Automašīnas dizains aizgūts no sacīkšu auto - iekšpuses dizains veidots mērķtiecīgi un praktiski, ar plašām alumīnija durvīm nodrošinot iekļūšanu salonā un iesēšanos ādas sēdekļos. Salonā nav paklāju, auto grīdu zem alumīnija pedāļiem sedz speciāli gumijas paliktņi.

Lai arī pagaidām «Kia» nav plānu konceptauto nodot ražošanā, tomēr uzņēmums nereti sācis ražot transportlīdzekļus, kuriem ir liela līdzība ar pirms tam izrādītajiem konceptauto. Iespējams, ka «GT4 Stinger» sniedz ieskatu «Kia» ražoto automobiļu nākotnē.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu