Mazulītei Rolandai no Ogres ir nepieciešama palīdzība

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto no personīgā arhīva

Rolandai Korsakai šobrīd ir tikai četri gadiņi. Trauslajai meitenītei ar lielajām zilajām acīm ir reta un smaga slimība. Viņas stāvokli var atvieglot tikai regulāras nodarbības pie speciālistiem un īpaši tehniskie palīglīdzekļi. Tam visam vajag daudz naudas, kuras meitenītes vecākiem diemžēl trūkst.

Rolanda bija un ir ļoti gaidīts bērns. Vecāki ļoti priecājās, kad uzzināja, ka viņiem būs meitiņa, un šķita, ka nekas nevar iztraucēt viņu laimi, taču viss notika pavisam citādi.

Dzemdības bija smagas un ilgas, taču, kad mazulīte piedzima, jaunie vecāki atviegloti uzelpoja, jo šķita, ka ļaunākais jau ir aiz muguras.

Taču nākamajā rītā Oksanai neatnesa meitiņu uz barošanu. Drīzumā viņu informēja, ka zīdainītis atrodas reanimācijas nodaļā. No tā brīža jaunās ģimenes dzīve strauji mainījās.

Pēc dažām dienām mazo Rolandu aizsūtīja uz slimnīcu «Gaiļezers», kur ārsti noteica smagu diagnozi: ļoti reta galvas smadzeņu anomālija – nav lielā smadzeņu saikļa.

Ārstējošais ārsts apgalvoja, ka bērniņam nav izredžu, ka meitenīti sagaida pilnīgi nekustīga un akla dzīve, un ieteica atstāt meitenīti specializētā pansionātā. Vai vecāki varēja pamest savu slimo bērniņu? Viņi nepieļāva pat tādu domu un nolēma cīnīties par savas meitiņas dzīvību.

Vecāki nekavējoties pieteicās uz visām iespējamajām un pieejamajām rehabilitācijas iespējām. Gaidīt rindā uz bezmaksas procedūrām vecākiem šķita neizturami ilgi, tādēļ gandrīz vienmēr viņi apmeklēja speciālistus par maksu. Tika pielietotas gan tradicionālās, gan netradicionālās medicīnas ārstniecības metodes. Vecāki apmaksāja visas izmeklēšanas, lai tikai ātrāk tiktu pie vajadzīgā ārsta un palīdzētu savai vienīgajai meitiņai.

Tagad Rolandai jau ir 4 gadiņi, viņa ir mierīgs un gaišs bērniņš. Meitenīte ir gandrīz nekustīga un pat nevar pacelt galviņu. Kustās tikai rokas. Tās dzīvo it kā savu dzīvi: tievas, gandrīz caurspīdīgas rociņas lidinās virs nekustīgā ķermenīša, it kā vēlētos mums kaut ko pastāstīt. Dažreiz Rolandiņa tās sakrusto sev priekšā kā lūgšanā, citreiz viņas pirkstiņi kustas, it kā spēlējot uz kāda nezināma instrumenta.

Lielās, skaistās, zilās acis neredz apkārtējo pasauli, taču Rolanda atpazīst radiniekus pēc balsīm – mammu, tēti, jaunāko māsiņu, vecmāmiņu. Kad dzird viņu balsis, Rolanda smaida.

Vecāki dara visu iespējamo sava bērna labā, taču meitenīte aug un ir arvien grūtāk pagriezt vai pacelt viņu, lai neveidotos izgulējumi, ir arvien grūtāk viņu nomazgāt un arvien retāk viņa tiek izvesta pastaigā.

Lai atvieglotu šī mazā eņģelīša dzīvi, ir nepieciešami speciali tehniskie palīglīdzekļi. Obligāti ir nepieciešami rehabilitācijas kursi sanatorijā «Vaivari», kur Rolanda vēl nav bijusi. Savukārt, periodos starp rehabilitācijas sesijām ir nepieciešamas regulāras nodarbības pie fizioterapeita un ergoterapeita.

Tam ir vajadzīgi 8252,66 eiro. Pateicoties iejūtīgiem cilvēkiem, daļa naudas jau ir savākta, un tagad Rolandai ir medicīniskā bērnu gulta, speciāls krēsls vannai.

Vēl ir jāsavāc 4 911.70 eiro.

Jaunajai ģimenei pašai nav tik daudz naudas. Mamma, tētis, mazā māsiņa un vecmāmiņa ļoti mīl savu trauslo un neaizsargāto Rolandiņu. Kā jau visi vecāki, viņi tic brīnumam, bet šobrīd viņiem ir vajadzīga mūsu, līdzcilvēku palīdzība.

Zvanot pa tālruni 9 000 6782 , Jūs ziedosiet € 1,42 Rolandas ārstēšanai.

Jūs varat palīdzēt meitenītei, arī ziedojot ar pārskaitījumu uz zemāk norādītajiem kontiem, maksājuma uzdevumā ierakstot «Veselības fonds: Rolandai Korsakai».

Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība «Sociāli nozīmīgu projektu centrs «Varonis»″

Reg. Nr: 40008142130

Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift : HABALV22

LV56HABA0551025632423

-NORDEA- Swift : NDEALV2x

LV50NDEA0000083204700

-DNB- Swift : RIKOLV2X

LV79RIKO0002013211470

-CITADELE- Swift : PARXLV22

LV94PARX0013419570001

paypal: paypal@varonis.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu