Raidījums vēsta, kādu provokāciju gatavo antifašisti (861)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tā dēvētie antifašisti rīt, 16.martā, gatavojot provokāciju pie Brīvības pieminekļa leģionāru piemiņas gājiena laikā, sestdien vēsta TV3 Ziņas.

Atsaucoties uz savā rīcībā esošu neoficiālu informāciju, raidījums vēstīja, ka antifašisti plāno gājiena laikā pārvietoties pa līdzās esošo pilsētas kanālu ar laivām un atskaņot padomju dziesmas.

Kā ziņots, Administratīvā rajona tiesa šonedēļ daļēji apmierināja biedrības «Apvienība pret nacismu» pieteikumu, ar kuru tā bija apstrīdējusi Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (GKR) aizliegumu 16.martā piketa laikā pie Brīvības pieminekļa izmantot skaņu pastiprinošas iekārtas. Tiesa atļāva biedrībai skaņu pastiprinošās iekārtas izmantot piketa un sapulces laikā no plkst.11 līdz 11.30. Līdz ar to Radzeviča lēmums tika atcelts daļēji.

Pērn pašvaldība pasākumu organizēšanu neierobežoja, līdz ar to Brīvības pieminekļa laukumā notika trokšņaina viedokļu apmaiņa. Brīdī, kad piemineklim tuvojās vairāki simti leģionāru atceres gājiena dalībnieku, pretējās nometnes pārstāvji skaļruņos sāka atskaņot ļoti skaļu, ausīs griezošu mūziku un sirēnu skaņas. Biedrība «Apvienība pret nacismu» bija uzstādījusi skaļruņus, kas atskaņoja skaļu padomju laiku mūziku krievu valodā un uzrunas.

Komentāri (861)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu