Cik maksā Pablo Pikaso 1932.gada eļļas glezna? (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Spāņu gleznotāja Pablo Pikaso 1932.gada eļļas glezna «Le Sauvetage» («Glābšana») trešdien Ņujorkā izsolīta par 31,5 miljoniem ASV dolāru (22,6 miljoniem eiro), paziņojis izsoļu nams «Sotheby's».

Darbs pēdējoreiz nomainīja īpašnieku pirms desmit gadiem.

Vairāksolītāju sacensība turpinājās vairākas minūtes, un rezultātā Pikaso glezna tika pārdota par cenu, kas ievērojami pārsniedza sākotnēji prognozēto - 14 līdz 18 miljonus dolāru (desmit līdz 13 miljonus eiro).

Pavisam «Sotheby's» impresionisma un modernās mākslas izsolē tika piedāvāti 14 Pikaso darbi. Astoņi no tiem tika pārdoti par kopējo cenu 62 miljoniem dolāru (44,5 miljoniem eiro).

Taču gleznai «Tete de Marie-Therese» («Marijas Terēzes galva»), kas bija novērtēta uz 15 līdz 20 miljoniem dolāru (11 līdz 14,4 miljoniem eiro), neatradās pircējs.

Izsolē par 19,2 miljoniem dolāru (13,8 miljoniem eiro) pārdots franču mākslinieka Anrī Matisa darbs «La Seance du Matin» («Rīta seanss»). Savukārt impresionista Kloda Monē glezna «Le Pont Japonais» («Japāņu tilts») tika izsolīts par 15,8 miljoniem dolāru (11,3 miljoniem eiro).

«Sotheby's» izsoles kopējie ieņēmumi bija nepilni 219 miljoni dolāru (157 miljoni eiro).

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu