Pedagogiem izstrādās speciālo pensiju shēmu, dažas grupas pensiju saņems ātrāk (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete šodien, 8.maijā, tiekoties ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pārstāvjiem, vienojās kopīgi izstrādāt speciālo pensiju shēmu pedagogiem, informēja Laura Zaharova, Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas vecākā konsultante sabiedrisko attiecību jautājumos.

Abas puses bija vienisprātis, ka jānodrošina atsevišķām pedagogu grupām iespēja agrāk doties pelnītā atpūtā. Patlaban Latvijas skolās ir grūtības ar jauno pedagogu piesaisti.

Tikšanās laikā pārrunāta nepieciešamība sākotnēji nodrošināt iespēju saņemt speciālas pensijas pēc konkrēta vecuma un darba stāža sasniegšanas pedagogiem pirmskolas un speciālajā izglītībā, kā arī sporta pedagogiem, jo pastāv augsts «izdegšanas» risks. Tāpat šo pedagogu darbā ir lielāka fiziskā slodze. «Šo trīs kategoriju pedagogiem ir īpaši augsta emocionālā pārslodze, atšķirīgi pienākumi un līdz ar to risināms jautājums par papildu atbalstu personām, kas savu mūžu ir ieguldījušas atbildīga, fiziski un psiholoģiski smaga darba veikšanā,» uzsver ministre.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un LIZDA līdz 15.jūnijam veiks aprēķinus un apkopos datus, kā arī izvērtēs juridiskos aspektus, lai iespējami drīzā laikā izstrādātu koncepciju šo pensiju piešķiršanai.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu