Vai kādreiz esat savu CV nosūtījis PERSONĀLA ATLASES kompānijai? (17)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: logo
 

12,50%

 

28.13%

 
  • neredzu tam lielu jēgu

40.63%

 
  • nebiju informēts par šādu iespēju

15.63%

 
  • nākotnē plānoju to darīt

3,13%

Tādi bija rezultāti aptaujai, ko veica personāla atlases kompānija «IG Konsultācijas» portālā www.LABSDARBS.EU.

Aptauja tika veikta šogad laikā no 22.janvāra līdz 16.aprīlim un tajā piedalījās 3600 respondentu.

Aptaujas rezultātus komentē «IG Konsultācijas» vadītāja Iluta Gaile:

Šādi aptaujas rezultāti varētu rasties arī tādēļ, ka daudzi darba meklētāji nezin, ka eksistē personāla atlases kompānijas un ar ko tās nodarbojas.

Kas ir personāla atlases kompānija un kāpēc šo kompāniju pakalpojumus izmanto daudzi uzņēmumi?

Personāla atlases kompānijas ir specializējušās labāko speciālistu piesaistē un atlasē. Šādās kompānijās strādā profesionāli darbinieki, kas ilgus gadus specializējas tieši personāla piesaistē un atlasē dažādās biznesa jomās.

Uzņēmumu un personāla vadītājiem piemērotāko speciālistu atlasei, kas ir ļoti darbietilpīgs process, bieži nepietiek laika. Līdz ar to, ir lielisks risinājums - izmantot personāla piesaistes un atlases kompāniju pakalpojumus.

Bieži personāla atlases kompānijas specializējas kādā noteiktā jomā: ir kompānijas, kas tikai un vienīgi atlasa darbiniekus jūrniecības vai medicīnas jomā.

Kompānija «IG Konsultācijas» specializējas – būvniecības, ražošanas, informācijas tehnoloģiju vadītāju un speciālistu atlasē.

Kāda ir personāla atlases kompāniju priekšrocība?

Viena no galvenām personāla atlases kompāniju priekšrocība ir iespēja uzrunāt potenciālo kandidātu no jebkura uzņēmuma, ko ne vienmēr ētiski ir darīt pašam uzņēmumam.

Vēl viena būtiska priekšrocība ir tā, ka personāla atlases kompānijas sniedz garantijas veicot atkārtotu bezmaksas atlasi, ja ir iestājušies noteikti apstākļi.

Uzticot personāla atlasi ārpakalpojumam, ļoti būtiski tiks ieekonomēts uzņēmuma darbinieku darba laiks, kas ļoti daudz tiek patērēts labāko speciālistu piesaistē un atlasē.

«IG Konsultācijas» rīcībā ir apjomīga speciālistu CV datu bāze, līdz ar to, īsā laikā var uzrunāt atbilstošus speciālistus aktuālajai uzņāmuma vakancei.

Vai nosūtot CV personāla atlases kompānijai, mani privātie dati būs drošībā?

Iespējams, ka bailes par savu privāto datu drošību, ir arguments, kāpēc kandidāti atturas no sava CV nosūtīšanas personāla atlases kompānijai.

Visas aktīvās personāla atlases kompānijas ir saņēmušas Labklājības ministrijas Nodarbinātības Valsts Aģentūras (NVA) izsniegtās licences, tās ir reģistrētas kā darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēji. Pirms šīs licences saņemšanas, komersantam jāreģistrē uzņēmums Datu Valsts inspekcijā. Kā arī darba meklētāju datu konfidencialitāte ir personāla atlase kompāniju ētikas pamatā.

Es pašlaik darbu nemeklēju, kāpēc man būtu jāsūta savs CV personāla atlases kompānijai?

Darba tirgus ir mainīgs, mainīga ir ekonomiskā situācija, mainās katra kandidāta vēlme augt un attīstīties savā profesijā, bet ko ne vienmēr spēj sniegt esošais uzņēmums. Ja Jūsu CV būs personāla atlases kompānijas datu bāzē, iespējams, ka tieši personāla atlases speciālists piedāvās Jums izvērtēt vakanto amatu, kas Jums būs interesantāks un ar labākām izaugsmes iespējām.

Ņemot vērā, augstākminēto, darba meklētājiem noteikti jāizmanto iespēja nosūtīt savu CV kādam personāla atlases uzņēmumam, kuram tas ir gatavs uzticēt savus datus, tādējādi palielinot savas iespējas atrast labāko un interesantāko darbu.

Protams, vispirms ir jāpārbauda, vai personāla atlases kompānija ir uzticama un pirms sūtīt CV, būtu ieteicams sazināties ar kompānijas pārstāvi un noskaidrot, vai konkrētajam uzņēmumam ir interese par Jūsu datu saņemšanu.

atlase@labsdarbs.eu

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu