10 lieliski padomi taupīgai atpūtai (16)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklāmas foto

Nedēļas atpūta 4 cilvēku ģimenei silto zemju kūrortā tūrisma aģentūrā var izmaksāt pat vairākus tūkstošus eiro. Turpretim, ja ceļojuma organizēšanu uzņemsieties paši, par 500 – 800 eiro tādā pašā skaitā ārzemēs varēsiet atpūsties pat divas nedēļas. Šajā rakstā atradīsi vairākus padomus, kā izdevīgāk atpūsties ārzemju kūrortos, nezaudējot komfortu un atvaļinājuma kvalitāti.

1. padoms – galvenais ir lētas biļetes!

Trešā daļa no brauciena izdevumiem sastāv no aviobiļešu izmaksām. Tādēļ iesakām jau laicīgi meklēt biļetes portālos, kuri piedāvā izdevīgus lidojumus. Pieraksties aviokompāniju jaunumiem, lai pirmais uzzinātu par izdevīgākajiem piedāvājumiem un akcijām. Ryanair.com piedāvā vairākus lidojumus uz Eiropas valstīm par 19 – 29 eiro vienā virzienā. Arī airBaltic periodiski rīko akcijas – sekojiet biļešu «izpārdošanām» un sezonas akcijām.

2. padoms – izmantojiet aviobiļešu meklētājus

Ir portāli, kuri piedāvā izvēlēties izdevīgākos piedāvājumus no visām pasaules aviokompānijām. Ar šo meklētāju palīdzību iespējams atrast lētākus lidojumus nekā aviokompāniju mājas lapās.

3. padoms – krāj aviokompāniju punktus «miles»

Bonusa programmas, ar kuru palīdzību var krāt punktus par lidojumiem, ir praktiski visām aviokompānijām. Sakrājot attiecīgu punktu skaitu, var saņemt bezmaksas lidojumu vai bezmaksas dzīvošanu noteiktās viesnīcās.

4. Padoms – kur ņemt finanses?

Ātrie kredīti

5. padoms – kā atrast bezmaksas dzīves vietu svešā valstī?

Kļūsti par līdzdomātāju grupas biedru, kuri piedāvā bez maksas apmesties pie sevis mājās. Šiem ļaudīm patīk jaunas iepazīšanās, tādēļ viņi ar lielāko prieku pieņems Tevi savās mājās pilnīgi bez maksas. Turklāt tā ir lieliska iespēja uzzināt no vietējiem iedzīvotājiem interesantus apskates objektus un padomus par vietu, uz kuru esat atceļojis. Turklāt Tu varēsi arī iemācīties šo to no vietējās valodas.

6. padoms – dzīvoklis ģimenei

Ja pienācīgu bezmaksas mitekli neizdodas atrast, Tev ir iespēja noīrēt dzīvokli (vai māju, daļu mājas, istabu u.t.t.) uz noteiktu laiku pie privātpersonas. Ir iespējams atrast apartamentus praktiski jebkurā pilsētā, atbilstoši vēlmēm un maciņa biezumam. Piemēram, ir lieliski piedāvājumi 3 cilvēku ģimenēm Sicīlijā tikai par 45 eiro dienā. Vai arī istabas Itālijas kūrortā Rimini tikai par 30 – 40 eiro dienā. Katram cilvēkam tas izmaksās vien 10 – 15 eiro dienā.

7. padoms – meklē hosteli

Hostelis ir lielisks veids, lai apmestos ārzemēs ar ierobežotu ceļojuma budžetu. Tikai par dažiem eiro diennaktī ir iespējams atrast gultasvietu 6 cilvēku istabā. Nedaudz dārgāk izmaksās vieta 4 cilvēku istabā – ģimenei tas būs tieši laikā! Hosteļos pieejama koplietošanas duša un virtuve, tā kā ietaupīt var arī uz ēdamo un gatavot paši.

8. padoms – rezervē viesnīcu

Ja tomēr vēlaties apmesties lielākā komfortā, labākā izvēle būs viesnīca. Bet arī par viesnīcu var ietaupīt 50% no izmaksām, ja rezervē to laicīgi – apmēram 2 – 3 mēnešus iepriekš. Šajā gadījumā palīdzēs speciālas mājaslapas, kuras piedāvā viesnīcu rezervēšanu visā pasaulē.

9. padoms – izīrē auto

Ja nevēlies sēdēt vienā vietā, sabiedriskā transporta izmaksas citā valstī var būt ievērojami lielas. Arī automašīnu izīrēšanā lieliski noder īres portāli. Arī šeit vislabāk darbojas princips – jo ātrāk, jo lētāk, turklāt cena ir atkarīga arī no īres perioda, piemēram, bieži vien noīrēt auto uz 6 dienām maksā tikpat, cik 7 dienu īre.

10. padoms - lejupielādē noderīgas aplikācijas, kuras palīdzēs ietaupīt naudu

Aplikāciju veikalā ir iespējams atrast ne vienu vien ceļojumu padomdevēju aplikāciju. Daudzas no tām būs maksas, bet ir vērts ieguldīt tajās aplikācijās, kuras var darboties arī off-line režīmā. Noderīgas un pārbaudītas aplikācijas ir Lonely Planet (iOS), TripAdvisor City Guides (iOS, Android), City Maps 2Go (iOS, Android). Tajās pieejamas precīzas kartes, kuras var lietot arī tad, ja Tev nav pieejams internets. Kartēs jau ir atzīmēti apskates objekti un tiem ir pievienoti apraksti no interneta enciklopēdijas Wikipedia.

Patīkamu atpūtu!

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu