Profesionāli frizieri dāvā pārvērtības VUGD, NMPD darbiniekiem un vientuļajām māmiņām (117)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja pirmsskolas vecuma bērniem pajautā – par ko tu vēlies kļūt, kad izaugsi liels? – izvēlē nemainīgi dominē ārstu, policistu un ugunsdzēsēju amati. Bērni it kā intuitīvi jūt profesijas, ko pieaugušie ciena nevis vārdos, bet dziļi dvēselē par drosmi, par spriedzes noturību un zināšanām. Darbu, kura rezultātu nevar apmaksāt, vērtē kā labdarību, un tā jebkurā gadsimtā ir izpelnījusies sabiedrības atzinību.

Šķiet, katra ģimene ir saskārusies ar situāciju, kad, pateicoties kāda amata profesionālai rīcībai, ir glābts mūsu līdzcilvēks. Neviens nevar noteikt cenu cilvēka dzīvībai vai pat 10 gadiem no tās, un pēdējā gada notikumi mums to ir likuši izjust visskaudrāk. Senais teiciens, ka skaistums izglābs pasauli, motivē vēl aizvien un skaistuma veidotāji ar savu artavu šopavasar apliecināja, ka «dodot gūtais neatņemams».

Izstādes «Expo Beauty 2014» ietvaros, kuras mērķis bija paaugstināt veselības uzturēšanas un skaistumkopšanas pakalpojumu līmeni Latvijā, noritēja projekts «Zelta krēsls», kur savu meistarību demonstrēja starptautiski atzīti frizieri. Šis projekts bija īpašs robežu paplašināšanas iniciators šāda veida pasākumiem, jo meistaru demonstrējumos nepiedalījās profesionāli modeļi, bet gan Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienesta ārsti, ugunsdzēsēji un vientuļās māmiņas.

Vēlmē solidarizēties ar nesavtīgiem sava amata veicējiem starptautiski atzīti frizieri dāvāja trīs pārstāvjiem no katras nišas mūsdienīgu matu griezumu un sakārtojumu, kas harmoniski sader ar katras sievietes individuālo stilu, krāsu paleti un nodarbošanos ikdienā. Šo dāvanu un ticību, ka «iespējams ir viss» saviem jaunajiem modeļiem sniedza Oļegs Stepanovs (Lielbritānija), Tatjana Fast (Latvija), Tatjana Kovaļova un Aleksejs Solovjovs (Latvija).

Stila pārvērtībās, tāpat kā gadījumos, kad palīdzību lūdzam ugunsdzēsējiem vai neatliekamai medicīniskajai palīdzībai, veiksmīga rezultāta pamatā ir paļaušanās uz profesionāļu prasmēm. Šī saskaņa bija vērojama arī «Zelta krēsla» dalībnieku vidū.

Pozitīvo gaisotni un svētku sajūtu izbaudīja ne tikai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārsti Valentīna Gavare, Jolanta Licīte un Marina Klementjeva, bet arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāves Illa Klabe un Irina Uzvārds.

Tikpat liels gandarījums no pozitīvo emociju apmaiņas bija redzams pavasarīga stila pārmaiņu procesā vientuļajām māmiņām Baibai Šmatei un Ievai Stalidzānei. Arī māmiņas, kas vienas audzina nākamo paaudzi sevi vairāk ziedo citu labklājībai un priekam, bieži vien rūpes par sevi atliekot otrā plānā, jo tam pat ir grūti izbrīvēt laiku.

Šogad māmiņu dienu viņas visas varēs sagaidīt daudz gaišākā noskaņā un ar lielāku pašapziņu, jo nenoliedzami pozitīvas emocijas veicina ticību sev un dod spēku dalīties tajās ar citiem. Tāpēc gribas ticēt, ka «Zelta krēsla» projekts turpināsies vēl daudzus gadus, tādejādi vairojot pozitīvas emocijas, ticību savām spējām un vēlmi to veicināt citos.

Komentāri (117)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu