CSDD vēlas 996 010 eiro peļņu novirzīt stacionāro fotoradaru iegādei (50)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: jasonryant, CC BY-NC-ND 2.0

VAS Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) pērn strādājusi ar 34,59 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 4% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina «Firmas.lv» informācija. Peļņa savukārt samazinājusies no diviem miljoniem eiro 2012.gadā līdz 1,63 miljoniem eiro pērn.

Ievērojot Ministru kabineta noteikumus, direkcijas pārskata gada 90% peļņas daļa par valsts kapitāla izmantošanu jeb 1,03 miljoni latu (1,47 miljoni eiro) būtu jāizmaksā dividendēs valstij. Direkcijas valde tomēr ierosina saskaņā ar minētajiem noteikumiem sagatavot Ministru kabineta rīkojuma projektu par atšķirīgu dividendēs izmaksājamo peļņas daļu, un paredzēt 996 010 eiro novirzīt stacionāro fotoradaru iegādei, bet atlikušo direkcijas pārskata gada peļņas daļu 637 008 eiro novirzīt direkcijas attīstībai.

Direkcijas vadības ziņojumā norādīts, ka ieņēmumu ziņā būtiskākā darbības joma joprojām ir transportlīdzekļu tehniskā kontrole, kur pieaugums pērn bija 4,1%. Tehniskajā apskatē veikto pamatpārbaužu skaits pieaudzis par 3,1%, bet atkārtoto pārbaužu skaits - par 1%. Tas liecinot par kopējā autoparka pieaugumu un ekonomiskās aktivitātes paaugstināšanos.

Ieņēmumu apjoma ziņā otru būtiskāko jomu veido transportlīdzekļu reģistrācijas pakalpojumi ar vidēji lielu pieaugumu pārskata gadā - 7,3%. Transportlīdzekļu pirmreizējo reģistrāciju skaits pieaudzis par 7,6% attiecībā pret 2012.gadu, izsniegto transportlīdzekļu reģistrācijas dokumentu un numura zīmju skaits šajā periodā pieaudzis attiecīgi par 6,1% un 9,2%, bet noņemšanas no uzskaites skaits pat par 7,4%. Tas kopumā liecina par transportlīdzekļu tirdzniecības apjoma pieaugumu, kopējā autoparka pieaugumu un attīstību, kā arī pozitīvas ekonomiskās situācijas veidošanos nozarē kopumā, secināts ziņojumā.

Visbūtiskākais pieaugums pārskata gadā sasniegts jomā, kas saistīta ar transportlīdzekļu vadītāju kvalifikācijas pakalpojumiem - kāpums par 14,3%. 2013.gadā, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ievērojami palielinājies izsniegto transportlīdzekļu vadītāja apliecību skaits, un var prognozēt, ka tas turpinās pieaugt arī 2014. un 2015.gadā. Tas esot izskaidrojams ar lielo 2003.- 2005.gadā izsniegto apliecību skaitu. Tā kā kopš 2013.gada 1.janvāra tiek izsniegtas jauna parauga vadītāja apliecības, liels skaits klientu veic vadītāja apliecību apmaiņu pirms to derīguma termiņa beigām. Turklāt personām, kuras veic pasažieru komercpārvadājumus ar D1, D1E, D un DE kategorijām atbilstošiem transportlīdzekļiem, līdz 2013.gada 10.septembrim bija jāiegūst profesionālā transportlīdzekļa vadītāja kvalifikācija, ko apzīmē ar 95.kodu.

Vadības ziņojumā arī skaidrots, ka direkcija 2013.gadā turpināja īstenot investīciju projektus atbilstoši investīciju plānam un apstiprinātajam budžetam. Sākta Rīgas Motormuzeja ēkas rekonstrukcija ar klientu apkalpošanas centra piebūvi, Rēzeknes nodaļas ēkas rekonstrukcija, pabeigta Krāslavas nodaļas ēkas rekonstrukcija un Rīgas nodaļas saimnieciskas kanalizācijas kolektora rekonstrukcija.

Uz rekonstrukcijas laiku Rīgas Motormuzejs pārcelts uz pagaidu telpām, kur muzeja eksponāti ir pieejami arī apmeklētājiem. Arī pārējo muzeja funkciju izpilde tiekot nodrošināta paredzētajā apjomā. Vadības ziņojumā secināts, ka darbība 2013.gadā ir bijusi veiksmīga.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu