Zināmi rezultāti pēc 98% balsu izskaitīšanas (58)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: rockcohen, CC BY-SA 2.0

Apkopojot 98% balsu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, mandātu sadalījums starp partijām paliek nemainīgs -«Vienotība» ieguvusi četras no astoņām deputātu vietām, bet vēl četras partijas pa vienai vietai, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Četrus politiskos spēkus - nacionālo apvienību «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK), partiju «Saskaņa», Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un Tatjanas Ždanokas «Latvijas Krievu savienību» (LKS) - EP pārstāvēs pa vienam deputātam.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, pēc gandrīz visu balsu saskaitīšanas «Vienotība» guvusi 46,49% vēlētāju atbalstu, VL-TB/LNNK - 14,34%, «Saskaņa» - 13,16%, ZZS - 8,35%, LKS - 6,44%.

Savukārt par eiroparlamnetārieša Aleksandra Mirska pārstāvēto «Alternative» nobalsojuši 3,79% pilsoņu, savukārt «Latvijas Reģionu apvienību» atbalstīja 2,52%, bet partiju «Latvijas attīstībai» - 2,14%, liecina neoficiālā informācija.

«Vienotību» EP varētu pārstāvēt Saeimas deputāti Valdis Dombrovskis, Artis Pabriks, kā arī pašreizējie EP deputāti Sandra Kalniete un Krišjānis Kariņš, «Saskaņu» - žurnālists Andrejs Mamikins, ZZS - Saeimas deputāte Iveta Grigule, nacionālo apvienību - pašreizējais EP deputāts Roberts Zīle, bet LKS - pašreizējā EP deputāte Tatjana Ždanoka.

Centrālā vēlēšanu komisija EP vēlēšanu rezultātus paziņos preses konferencē pusnaktī.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu