Kas ir šo vēlēšanu «plusu un svītrojumu karaļi»? (135)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Visvairāk svītrojumus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās saņēmis Pēteris Viņķelis («Vienotība»), liecina publicētā informācija Centrālās vēlēšanas komisijas (CVK) mājas lapā.

Viņķelis EP vēlēšanās svītrots 28,7 tūkstošus reižu, bet saņēmis 4,7 tūkstošus plusu. Kārlis Šadurskis («Vienotība») vēlēšanās svītrots 25 tūkstošus reižu, bet Ineses Vaideres («Vienotība») vārds svītrots 21 tūkstoti reižu.

Savukārt no Zaļo un zemnieku savienības visvairāk svītrojumu saņēmusi EP ievēlētā Iveta Grigule - 4,4 tūkstošus. Savukārt no «Saskaņas» visvairāk svītrojumus saņēmis Sergejs Mirskis, kura vārds svītrots 3,7 tūkstošus reižu.

No Latvijas Krievu savienības visvairāk svītrojumu saņēmis Gagiks Sarkisjans - 1,4 tūkstošus, bet no Nacionālās apvienības - Baiba Broka, kuras vārds EP vēlēšanās svītrots 8,5 tūkstošu reižu.

Visvairāk plusu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās saņēmis Valdis Dombrovskis («Vienotība»). Dombrovskis EP vēlēšanās saņēmis vairāk nekā 148 tūkstošus plusus, bet viņa vārds svītrots nedaudz vairāk nekā sešus tūkstošus reižu.

Sandra Kalniete («Vienotība») saņēmusi vairāk nekā 87 tūkstošus plusus, bet viņas vārds svītrots 15 tūkstošus reižu. Artis Pabriks («Vienotība») saņēmis 69 tūkstošus plusus, bet viņa vārds svītrots 12 tūkstošus reižu. Arturs Krišjānis Kariņš («Vienotība») saņēmis 42 tūkstošus plusu, bet viņa vārds svītrots 18 tūkstošus reižu.

Andrejs Mamikins, kurš EP ievēlēts no partijas «Saskaņa» saņēmis gandrīz 29 tūkstošus plusu, bet viņa vārds svītrots 1,8 tūkstošu reižu.

Tatjana Ždanoka (Latvijas Krievu savienība) saņēmusi 23,8 tūkstošus plusu, bet viņas vārds vēlēšanās svītrots 389 reizes. No Nacionālās apvienības ievēlētais Roberts Zīle EP vēlēšanās saņēmis 39,3 tūkstošus plusu, bet viņa vārds vēlēšanās svītrots 2,6 tūkstošus reižu.

Iveta Grigule (Zaļo un zemnieku savienība) EP vēlēšanās saņēmusi 14,7 tūkstošus, bet viņas vārds svītrots 4,4 tūkstošus reižu.

«Vienotībai» EP būs četri krēsli, jo par partiju vēlēšanās nobalsoja kopumā 46,19%.

Par Nacionālo apvienību nobalsojuši 14,25% un tas dod vienu mandātu - Robertam Zīlem, kas bija saraksta līderis.

«Saskaņu» atbalstīja 13,04% un EP iekļuvis Andrejs Mamikins, kam bija tikai ceturtais numurs sarakstā.

ZZS ieguvusi 8,26% vēlētāju atbalstu un EP to pārstāvēs Iveta Grigule. Viņai sarakstā bija trešais numurs.

EP iekļuvusi arī esošā eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka no Krievu savienības, par kuras politisko spēku nobalsoja ap 6,38% vēlētāju.

Komentāri (135)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu