Egļu skujas - brīnumlīdzeklis veselības uzlabošanai (32)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Apollo» lasītājs Jānis, kurš sevi dēvē par Janku, izlasot portālā publicēto recepti «Skābputra» , atsūtījis savas receptes. Tās var nosaukt par tautas receptēm ar stāstu. Ar katru no Jāņa atsūtītajām receptēm saistās kāds notikums, ko autors aprakstījis. Var tikai piekrist autoram, ka būtu žēl, ja šīs receptes aizietu nebūtībā. Šodien publicējam  Jāņa recepti veselības uzlabošanai, izmantojot tautas līdzekļus: 

Egles skuju terapija

1939. g. Ziemassvētki, Eiropā karš. Veikalos sāk šis, tas trūkst. Svētku viesi kopā ar dāvanām atved arī zinātnieka (toreiz) Augusta Kirchenšteina rakstu, kurā tas, sakarā ar radušos vitamīnu deficītu, iesaka plaši lietot, it sevišķi plaušu slimību ārstniecībā, egļu skuju novārījumu un pamāca, kā to darīt.

Pēc 74 gadiem, lai traucētu notiekošo nabadzīgās tautas daļas un pensionāru skaita optimizāciju, tiem viņa (A. K.) un avīzes ARGUMENTI I FAKTI 2007. gada # 52 raksta ieteikumi (pievienoju tos saīsināti), ir aktuāli. 2007.g. A i F # 52., 23.lpp. – «Egļu skuju terapija»

Egle satur ēteriskās eļļas, dabiskās bioloģiski aktīvās vielas ar antibakteriālu un antimikrobu iedarbību, it sevišķi uz stafilokokiem, kuri izsauc bronhu – plaušu saslimšanas. Ja jūs bieži saaukstējieties, bez EGLES jums neiztikt. (...)

Egļu skujas – vērtīgs vitamīnu preperāts. Tas satur dzelzs, mangāna, vara un hroma sāļus. Tās savārīt un dzert tējas vietā. Gatavojot skuju tēju, 30 gramus (ēdamkaroti ar kaudzi) noskalot atdzesētā novārītā ūdenī, apliet ar 1 glāzi vārīta ūdens, vārīt 20 minūtes, izlaist caur sietiņu un dienas gaitā dzert ar cukuru un medu. Tas ir labs urīnu un žulti dzenošs, sviedrojošs un atklepojošs līdzeklis. To nozīmē pie ilgstoša klepus, biežas saaukstēšanās un avitaminozes profilaksei. Pateicoties augstam mikroelementu sastāvam, egles skuju tēja uztur normālu vielumaiņu. Tieši ziemā skujukokos paaugstinās ārstniecisko komponentu koncentrācija, tāpēc aukstā laikā labāku «dakteri» par EGLI grūti atrast. Vienīgais «bet» ir - lietot tikai svaigas egļu skujas.

Vēl, - kā ārstēties ?

1. Asas respirātoru un vīrusu infekcijas, bronhīti un pneimonijas, - elpot gaisu sēžot pie egles. Savārīt skujas un ieelpot tvaikus 10 – 15 minūtes.

2. Angīnas, tonzilīti, traheīti, laringīti, - Savārīt skuju tēju un ar to skalot kaklu.

3. Nervozitāte, stresi, pāruzbudinātība, - Ieelpot skuju aromātu, pieņemt skuju vannas.

Mana pieredze

Pēc šīs receptes nedēļas laikā pieveicu smagu bronhītu ar kuru ar aptiekas zālēm un «sīrupiņiem», kurus uzbāzīgi turpina reklamēt televīzijā, nesekmīgi cīnījos vairākus mēnešus. Tikai –

Bez saskaņošanas ar A.K. un «AiF», vārīju ne skuju tēju, bet «buljonu», katliņu pilnu pieblīvēju ar skujām, tās vēl piespiedu ar smagumu, aplēju ar ūdeni, vārīju pusstundu, vēlāk, jau remdenu, izkāsu caur sietiņu. Ja par stipru, var atšķaidīt un dzert ar medu un (vai) citronu sīrupu.

- Katliņš „ jāpazemina amatā», uz tā sieniņām paliek sveķu nosēdumi.

Aukstā, vējainā dienā, jau vairākus gadus neklpojošais 82-gadīgais (šoreiz) - Jānis Ādaskamzolis (from English)

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu