Rezonansi izraisījis Sokolova viedoklis par attiecībām (46)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2.jūnijā, portālā «Facebook.com» pašmāju fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs publicēja ierakstu par attiecībām, kurš pēdējo 14 stundu laikā izraisījis plašu rezonansi.

Fotogrāfs savā ierakstā pauž savu viedokli par attiecībām un savu neapgāžamo nostāju par to nepieciešamību. Aleksandra viedoklim pievienojās daudzi domubiedri, taču ir cilvēki, kas viņa viedokli droši oponē un neuzskata, ka attiecību nepieciešamība ir vāja rakstura pazīme.

«Katrs cilvēks sapņo par nopietnām un stabilām attiecībām. Lielākajai daļai nopietnas attiecības dod milzu psiholoģisko komfortu. Ir taču tik forši apzināties, ka tev ir kāds, kurš vienmēr tevi atbalstīs grūtos brīžos. It kā viss forši, tikai vairs nav brīvības. Vairs nevar darīt visu, ko gribas, bez bailēm nodarīt pāri otrai pusītei. Ir jārēķinās ar otru cilvēku un jādomā, kā būs, ja būs,» ar savām domām dalās Sokolovs.

«Jo ilgāk dzīvoju un jo vairāk attiecību man ir bijis, jo vairāk es pārliecinos, ka attiecības padara cilvēku vājāku un bezspēcīgāku. Jo ilgāk cilvēki ir kopā, jo grūtāk iedomāties dzīvi bez tā otra cilvēka.Jebkura atkarība nav labi. Pat, ja tā ir atkarība no cita cilvēka. Es neaģitēju dzīvot vientuļi, vai nodoties tikai gadījuma sakariem. Es tikai rekomendēju necensties atdzīvināt to, kas sen jau vairs neelpo.

Man dažreiz šķiet, ka attiecību nepieciešamība ir vāja rakstura pazīme. ja cilvēks ir psiholoģiski stiprs, kāpēc viņš nevar būt viens pats? Kāpēc viņam savā dzīvē būtu jāielaiž kāda cita cilvēka dzīve?

Man ir sajūta, ka cilvēki paniski baidās no vientulības. Īpaši sievietes. Tāpēc viņas ir gatavas pārciest jebko, lai tikai nebūtu vienas. Varbūt tomēr ir vērts paskatīties uz savām attiecībām no malas? Saprast, vai ir vēl palikusi kaisle un mīlestība, vai tikai pieradums un bailes kaut ko mainīt? Dzīve tomēr ir tikai viena un paiet ļoti ātri.»

<em>Facebook </em>profilā

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu