Dombrovskis: Vilka teiktais bija brīdinājums (164)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Finanšu ministra Andra Vilka (V) teiktais par diskusijas nepieciešamību par nodokļu celšanu bija brīdinājums par priekšvēlēšanu populismu, to intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» sacīja ekspremjers Valdis Dombrovskis (V).

«Vilka rakstam bija daudz atreferējumu ar skaļiem virsrakstiem, taču ir svarīgi lasīt pirmavotu. Ko rakstīja Vilks? Pirmkārt, tur bija teikts, ka pašreizējais Ministru kabinets nekādas izmaiņas nodokļu politikā nerosinās. Otrkārt, ja nākamā valdība turpinās iesākto kursu, tad būs jāstrādā pie darbaspēka nodokļu samazināšanas. Treškārt, tas ir brīdinājums par pirmsvēlēšanu populismu – ja parādās ļoti daudz budžeta pieprasījumu, kas nav segti ar reālajām iespējām, tad tas ir ļoti slidens ceļš,» norādīja Dombrovskis.

Viņš uzsvēra, ka vienmēr jāatceras, ka budžetam ir divas puses – ienākumi un izdevumi, un tās vajadzēs sabalansēt. «Protams, papildu ienākumus var dot ekonomikas izaugsme un cīņa ar ēnu ekonomiku, un valdībai būs jāstrādā pie jauna ēnu ekonomikas apkarošanas plāna,» sacīja Dombrovskis.

Kā ziņots, Vilks ir nācis klajā ar aicinājumu sabiedrībai diskutēt, vai mūsu valstī būtu nepieciešams celt nodokļus, jo zemo nodokļu dēļ Latvijas valsts budžetā pietrūkst līdzekļu visu interešu un vajadzību apmierināšanai.

Komentāri (164)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu