Pastāv varbūtība, ka pēc 1.jūlija «pavērsies slūžas» uz cenu celšanu (177)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Negribētu, lai pēc 1.jūlija, kad tirgotājiem un pakalpojumu sniedzējiem preču un pakalpojumu cenas būs jānorāda tikai eiro valūtā, pavērtos slūžas cenu celšanai, telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Konkurences padomes (KP) priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Kā vēstīts, kopš pagājušā gada 1.oktobra tirgotājiem un pakalpojumu sniedzējiem preču un pakalpojumu cenas bija jānorāda gan latos, gan arī eiro, bet jūnija beigās cenu paralēlās atspoguļošanas periods noslēgsies.

Kaut arī cenas celt uzņēmējiem nav aizliegts, KP vadītāja izteica cerības, ka uzņēmēji necentīsies negodprātīgi izmantot šo situāciju un pēc 1.jūlija celt cenas produktiem un pakalpojumiem.

Kā uzsvērusi KP, cenu maiņa nedrīkst tikt sagatavota kopīgi, nedz piedaloties asociācijas biedriem, nedz to pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka, aprēķinot cenas, uzņēmumi drīkst izmantot tikai oficiāli noteikto valūtas kursu - viens eiro ir 0,702804 lati. Aprēķinos jāievēro matemātiskie pārrēķināšanas principi. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs visā cenu paralēlās atspoguļošanas periodā - līdz 2014.gada 30.jūnijam - pārbaudīs, vai cena norādīta abās valūtās un vai konvertācija veikta atbilstoši.

Patērētāji var sniegt ziņas par negodprātīgiem komersantiem un izteikt savas bažas, zvanot uz PTAC konsultatīvo tālruni 65 452 554 vai arī sūtot e-pastu uz «eiro@ptac.gov.lv».

Kā vēstīts, reaģējot uz Latvijas Telekomunikāciju asociācijas (LTA) izpilddirektora Jāņa Leļa publiski pausto informāciju par iespējamo tarifu paaugstinājumu par mobilo telefonu operatoru pakalpojumiem, KP ierosināja tirgus uzraudzības lietu.

Jau ziņots, ka mobilo sakaru operators «Tele2» no 1.jūlija veiks fiksēto tarifu pakalpojumu cenu paaugstināšanu 5,45% līdz 16,9% apmērā, liecina kompānijas priekšsēdētāja Valda Vancoviča parakstīts paziņojums klientiem.

Tarifu plāni «Nr.3», «Nr.5» un «Zelts» piedāvā neierobežotas balss sarunas un īsziņas uz lielāko daļu tīklu Latvijā un ierobežotu datu pārraides apjomu, ko iespējams par atsevišķu samaksu papildināt. Vēsturiski «Nr.3» un «Nr.5» nosaukti pēc to izmaksām latos - attiecīgi to mēneša maksa savulaik bija trīs un pieci lati mēnesī, kamēr dārgākais «Zelts» izmaksāja 8 latus.

Pēc pāriešanas uz eiro tarifu cenas tika precīzi pārrēķinātas un attiecīgi bija 4,27, 7,11 un 11,37 eiro, joprojām liecina informācija uzņēmuma mājaslapā.

«Tele2» ziņojumā klientiem teikts, ka no 1.jūlija cenas tiks paceltas un tarifs «Nr.3» mēnesī būs 4,99 eiro, «Nr.5» - 7,99 eiro, bet «Zelts» - 11,99 eiro.

Komentāri (177)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu