Foto: Pasaules koru olimpiādes atklāšanas koncerts (11)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

9. jūlijā «Arēnā Rīga» notika 8. Pasaules koru olimpiādes atklāšanas ceremonija. Lielākajā koru mūzikas festivālā, kas Rīgā norisināsies līdz 19. jūlijam, piedalās aptuveni 20000 dalībnieku no vairāk nekā 60 valstīm. 

«Arēnas Rīga» notika atklāšanas ceremonija ar dalībvalstu karogu parādi un olimpiādes karoga svinīgo pacelšanu, Pasaules koru olimpiādes starptautiskās konkursu žūrijas godināšanu un īpašo Zvana ceremoniju. Pasākumu kuplināja Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, solisti Renārs Kaupers un Intars Busulis, saksofonists Oskars Petrauskis, Latvijas Nacionālās operas baleta mākslinieki, solisti, deju grupa «Dzirnas», tautas deju ansamblis «Daiļrade», vairāki kori, folkloras kopas un dūdinieku grupa, bet oficiāli 8. Pasaules koru olimpiādi atklāja Vācijas kultūras organizācijas prezidents Ginters Tīčs. Diriģenti – Mārtiņš Klišāns, Mārtiņš Ozoliņš, Romāns Vanags, ceremonijas režisore - Mirdza Zīvere.

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls, kas no 9. līdz 19. jūlijam Rīgā pulcēs piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27`000 dalībniekus. Tās mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu. Desmit dienu laikā Rīgas koncertzālēs un parkos norisināsies konkursi 29 kategorijās, meistarklases un semināri, īpašie koncerti un koru draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi aizraujoši pasākumi. Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000. gada un notiek reizi divos gados.

Vairāk informācijas: www.singriga.lv un www.interkultur.com.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu