Koru olimpiādes dalībnieces no Horvātijas nevar vien sagaidīt ballītes (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/Apollo

Sākot Pasaules koru olimpiādes otro daļu, 15.jūlijā Vecrīgā notika krāšņs koru olimpiādes dalībnieku gājiens. Rīdziniekiem un pilsētas viesiem tā bija iespēja vienkopus satikt korus no dažādām pasaules malām. Arī portāls «Apollo» devās iepazīties ar koru olimpiādes dalībniekiem, un mūsu uzmanību uzreiz piesaistīja atraktīvās un smaidīgās meitenes no Horvātijas.

Meitenes horvātu tautastērpos atklāja, ka uz pasākumu ieradušās neilgi pirms krāšņā gājiena sākuma. Mazliet nogurušas, jo, braucot ar autobusu, pavadījušas ceļā 30 stundas, tomēr aktīvas un smaidīgas, Horvātijas pārstāves uzreiz atzina, ka Rīga viņām ļoti patīk.

«Lai arī gana daudz no pilsētas vēl neesam redzējušas, pirmie iespaidi ir pietiekami pozitīvi, lai tā turpinātos viss šeit pavadītais laiks,» paskaidro viena no Horvātijas meitenēm.

Kad horvātietēm tika uzdots jautājums par ballītēm vai kora pasākumu «afterpārtijiem», meitenes uzreiz ņipri paziņoja, ka nevar vien ballītes sagaidīt, jo tas ir jautrs veids, kā labāk iepazīties ar citiem cilvēkiem.

Jau iepriekš meitenes bija dzirdējušas par Latviju un tika brīdinātas par vēsu un drēgnu laiku, tāpēc ir patīkami pārsteigtas par siltajiem un vasarīgajiem laikapstākļiem. Smaidīgās meitenes atzina arī, ka alkst pagaršot kādu no latviešu nacionālajiem ēdieniem.

Jau zināms, ka Pasaules koru olimpiāde ir pasaulē lielākais koru mūzikas festivāls, kas no 9. līdz 19. jūlijam Rīgā pulcēs piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27 000 dalībniekus. Tās mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu. Desmit dienas Rīgas koncertzālēs un parkos norisinās konkursi 29 kategorijās, meistarklases un semināri, īpašie koncerti un koru draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi aizraujoši pasākumi.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu