Kalnciema kvartālā «Jakob Noiman Festival Band» un tuksneša blūzs (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 7. augustā esiet gaidīti uz «Jakob Noiman Festival Band» koncertu, bet vakara sākumā jūs priecēs Ilmārs Šlāpins ar tuksneša blūzu no Rietumāfrikas. 

«Jakob Noiman Festival Band» ir Kalnciema kvartāla īpašie viesi katru vasaru. Apvienība spēlē kopā vairākus gadus un kā viņi paši par sevi saka: katrs koncerts ir piedzīvojums tā dalībniekiem, ja tas nebūs prieka, mēs apsolāmies beigt spēlēt uzreiz, tajā pašā mirklī. Lai gan žanriski esam mazliet iestrēguši klezmera un Balkānu tautu mūzikas fāzē, pamanāmies veldzēties arī citos žanros. Žanru koncepcijā ir tikai viens kritērijs, - spēlēt to, kas tajā brīdī aizrauj. Kad mūs spēj aizraut džeziskākas intonācijas, tad piesaistām arī mūsu smalko līniju dziedātāju Ivetu. Spēlējam arī šo to no rokmūzikas vēstures vai arī kādu latviskāku kompozīciju, arī tautasdziesmas, piemēram. Tā kā pats rakstu dziesmas, nekautrējos piedāvāt arī oriģināl kompozīcijas, zināmākās no tām skan Jaunajā Rīgas Teātrī dažās izrādēs jau labu laiciņu, tā Jēkabs Nīmanis.

«Jakob Noiman Festival Band» sastāvs:

Uģis Krišjānis - klavieres, Ansis Nikolovskis - tuba, Andis Klučnieks - flauta, Jēkabs Nīmanis, ģitāra, balss, klarnete, Varis Piņķis - bungas, Iveta Gaile – balss

Ilmārs Šlāpins ir pazīstams latviešu rakstnieks, publicists un dīdžejs. Šobrīd radio «Pieci.lv» vada pasaules mūzikas raidījumu «Atrastās skaņas».

Ieeja pasākumā no plkst. 19:00, bez maksas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu