LLU grib noskaidrot, kāpēc skolā neiemācās rēķināt (90)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes Matemātikas katedra aicina uz semināru - diskusiju «Iedzīvotāju matemātikas prasmju sekmēšana», kas notiks 20.augustā plkst.11.00, stāstīja Lana Janmere, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Portāla redaktora p.i.

Vairāku pētījumu rezultāti parāda, ka mūsdienās matemātika skolās un universitātēs neveido stabilu pamatu tālākajai karjerai. Turklāt matemātika, ko māca skolās/ augstskolās, un matemātika, kas nepieciešama un var tikt pielietota dažādās dzīves situācijās, savā starpā nav saistītas.

Tāpēc Izglītības inovāciju pārneses centrs sadarbībā ar LLU Matemātikas katedru Nordplus projekta «Sadarbība iedzīvotāju matemātikas prasmju sekmēšanai ilgtspējīgas attīstības un labklājības kontekstā» ietvaros aicina darba devējus, Jelgavas pilsētas, Zemgales reģiona un NVO pārstāvjus, skolotājus, pasniedzējus un vecākus uz semināru-diskusiju, lai kopīgi rastu atbildes uz jautājumiem:

1) Kas būtu darāms nacionālā, institucionālā un individuālā līmenī, lai veicinātu iedzīvotāju pamata matemātisko prasmju apguvi?

2) Kā dažāda veida organizācijas/ institūcijas var piedalīties šajā procesā?

3) Kā organizēt pieaugušo matemātikas tālākizglītību un kāds metodiskais nodrošinājums vēlams/ nepieciešams?

Diskusija notiks 101. auditorijā, Jelgavas pilī, Lielā ielā 2, Jelgavā.

Komentāri (90)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu