Latvijā pieejama jauna, efektīva metode onkoloģisko saslimšanu ārstēšanā (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

29.jūlijā Magnētiskās rezonanses centra «Diamed» jaunajā operāciju zālē tika uzsākta jauna veida procedūra onkoloģisko slimību ārstēšanā- radiofrekvences ablācija, kas paver jaunas iespējas onkoloģisko saslimšanu ārstēšanā.

Dr. Andris Veiss pielietojot radiofrekvences ablācijas metodi, kas Eiropā jau tiek izmantota vairākus gadus, veiksmīgi likvidēja metastāzes aknās. Pēc veiktās procedūras paciente jūtas labi un jau 1. dienā atgriezās mājās, portālam «Apollo» pastāstīja pastāstīja Ina Gudele, SIA «Predicta» pārstāve.

Radiofrekvences ablācija ir alternatīva pacientiem, kuriem nav iespējama ķirurģiska audzēja rezekcija, tā ir minimāli invazīva ārstēšanas metode. Procedūras laikā ārsts caur ādu ievada tievu adatu audzēja masā. Precīzu radiofrekvences adatas ievietošanu audzējā nodrošina ultrasonogrāfijas vai kompjūtertomogrāfijas aparatūra, ko ikdienā izmantojam vizuālā diagnostikā un iznākuma izvērtēšanā. Augstas frekvences radio viļņi tiek nogādāta adatā, tā uzkarst un iznīcina audzēju. Mēnesi pēc procedūras mirušās audzēja šūnas pārvēršas rētaudos.

Radiofrekvences ablāciju izmanto dažādu audzēju veidu saudzīgai ārstēšanai aknās, kaulos, nierēs, plaušās. Veselie audi ap audzēju procedūras laikā paliek neskarti, kamēr audzēja šūnas tiek iznīcinātas. Pacienta atbilstību radiofrekvences ablācijai nosaka divi būtiskākie faktori - audzēja izmērs un lokalizācija.

SIA Diamed ir privāta ārstniecības iestāde, kas piedāvā diagnostikas pakalpojumus, ārstu speciālistu konsultācijas un minimāli invazīvas ķirurģiskas manipulācijas, lai risinātu pacientu veselības jautājumus kompleksi. Kā jauns pakalpojums ir radiofrekvences ablācija, kas jau ļoti veiksmīgi tiek pielietota ārzemēs onkoloģisko saslimšanu ārstēšanā.

Klīnikā tiek sniegtas sarežģītas minimāli invazīvas ķirurģiskās operācijas, lai maksimāli samazinātu ķirurģiskās iejaukšanās līmeni, novērstu komplikāciju riskus un nodrošinātu pēc iespējas ātrāku pacienta atveseļošanos un atgriešanos ierastajā dzīves ritmā. www.diamed.lv

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu