«Statoil»: Benzīna cenas samazinājušās par pieciem, dīzeļdegvielas - par trim centiem (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Statoil Fuel & Retail Latvia» («Statoil») tīklā pēdējā mēneša laikā benzīna cenas ir samazinājušās par pieciem centiem un dīzeļdegvielas cenas par trim centiem, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja uzņēmuma degvielas produktu attīstības direktors Viesturs Astičs.

Viņš skaidroja, ka vidējā benzīna cena šobrīd ir 1,334 eiro litrā ar pievienotās vērtības nodokli, savukārt dīzeļdegvielas cena ir 1,284 eiro litrā.

Kā ziņots, naftas cenas pasaules tirgū trešdien piedzīvojušas kritumu, «Brent» jēlnaftas cenai samazinoties līdz gada laikā zemākajam līmenim saistībā ar prognozēm par vāju naftas pieprasījumu.

Londonas «Brent» jēlnaftas cena septembra piegādēm trešdien dienas vidus tirdzniecības sesijā uz brīdi nokritās līdz 102,37 ASV dolāriem (76,7 eiro) par barelu, kas ir zemākais līmenis kopš pērnā gada jūlija.

Tirdzniecības turpinājumā «Brent» jēlnaftas cena pakāpās līdz 102,9 dolāriem (77,1 eiro) par barelu, kas ir par 0,12 dolāriem mazāk salīdzinājumā ar cenu biržas slēgšanās brīdī otrdien.

Savukārt ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) samazinājusies par 0,13 ASV dolāriem - līdz 97,24 ASV dolāriem (72,86 eiro) par barelu.

Starptautiskā Enerģētikas aģentūra (IEA) otrdien samazināja globālā naftas pieprasījuma pieauguma prognozes šim un nākamajam gadam, šādu lēmumu skaidrojot ar nestabilu globālās ekonomikas izaugsmi, kas negatīvi ietekmē naftas pieprasījumu un cenas.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu