Skotijas neatkarības referenduma rezultātu nav iespējams prognozēt (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Skotijā pēdējo dienu laikā, kā arī šodien ir ļoti emocionāls noskaņojums. Pēc aplēsēm referendumā varētu piedalīties augsts vēlētāju skaits, LTV raidījumam «Rīta Panorāma» atklāja Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Andris Teikmanis. 

Teikmanis stāsta, ka Skotijā ir reģistrēts rekordaugsts vēlētāju skaits - tur reģistrēti 4,3 miljoni iedzīvotāju, kuri var piedalīties referendumā. Savu gribu referendumā varēs izteikt visi reģistrētie vēlētāji, kuri sasnieguši 16 gadu vecumu.

Pēdējo dienu laikā aptaujas dati bijuši svārstīgi - vienu dienu vadībā ir Skotijas neatkarības atbalstītāji, bet nākamajā dienā - Lielbritānijas vienotības atbalstītāji, tādēļ nav iespējams prognozēt referenduma iznākumu.

Teikmanis norāda, ka diplomāti rūpīgi vēro, kādi varētu būt rezultāti. Bijušas aktīvas kampaņas gan Skotijas neatkarības atbalstam, gan Lielbritānijas vienotībai, taču visu izšķirs šodien notiekošais referendums.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu