Zālīte: Lai nu kurš, bet Raimonds Pauls varēja paklusēt (956)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Lai nu kurš, bet Raimonds Pauls varēja paklusēt,» komentējot komponista nesenos izteikumus, sacījusi dzejniece Māra Zālīte. 

Viņa intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Viens pret viens» sacīja, ka Pauls mainījis tik daudz partijas un viņa politiskais svārstīgums uz visām pusēm ir ļoti, ļoti uzticību neiedvesmojošs.

«Es neuzticos tam, ko saka Raimonds Pauls. Es viņu ļoti cienu kā komponistu, varētu teikt, ka pat mīlu, bet kā politiķi es viņu nevērtēju augstu,» sacīja Zālīte.

Jau vēstīts, ka Pauls intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» sacījis, ka šajā vēlēšanās nevajag balsot par tiem, kas sēžot augšgalā un it sevišķi par partiju «Vienotība», jo tas kā tagad izrīkojoties minētā partija, neesot pat atļāvusies Tautas partija.

Pauls, raksturojot pašreizējo situāciju politikā, bija skarbs un situāciju attēloja ar laiku, kad pēc «slavenas» lietussargu revolūcijas tika solīts, ka viss būs citādi, vecie politiķi tiks novākti malā un to vietā nāks jauni.

Savukārt Zālīte intervijā atzina, ka, viņasprāt, jābalso par pašreizējām varas partijām.

Zālīte, runājot par cilvēkiem, kuri uzskata, ka nav jēgas iet vēlēt, jo nekas nemainīsies, sacīja: «Šo nozombēto frāzi nākas dzirdēt bieži un tas ir ļoti skumji. Aicinātu cilvēkus padomāt, nebūt apvainotiem par to, ko nav izdarījusi valdība, vai to, ka kāds ministrs ir slikts. Tam pretī ir viena ārkārtīgi liela vērtība - mūsu valsts, kas izcīnīta ar asinīm, atkal atgūta bet ar šādu attieksmi varam to zaudēt,» sacīja dzejniece.

Zālīte uzsvēra: «Vēlēšanas ir tas brīdis, kad vara ir tautas rokās. Neizmantot šo varu un neiet vēlēt - tas ir noziegums pret valsti.»

«Nebalsošana nav ne morāli, ne politiski attaisnojama,» sacīja Zālīte.

Vaicāta, par ko tad vēlēšanās atdot savu balsi, Zālīte atzina, ka jābalso par valdošajiem, jo, lai cik viņiem nebūtu trūkumu, arī viņi melo, bet ar «prātu jāsaprot, ka tomēr šī valdība varbūt ir pirmā, kas ir spērusi vienu soli attīrīšanās virzienā.» Viņa norādīja, ka tos, kuri nav attīrījušies, svītrot strīpot ārā.

«Šī valdība uzsākusi, atbrīvojusies no milzīgās nelaimes, kas bija mūsu politikā no ekonomiskās elites ietekmes. Ne jau pilnīgi, bet daudz vairāk nekā iepriekšējās Saeimās, kas bija pilnīgas oligarhu marionetes,» sacīja dzejniece.

Komentāri (956)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu