Pazudušo «Malaysia Airlines» lidmašīnu varētu atrast jau dažu dienu laikā (47)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Meklēšanas darbi aviokompānijas «Malaysia Airlines» pazudušās lidmašīnas lietā tuvākajās dienās nonāks jaunā fāzē, vēsta ārvalstu mediji.

Jau svētdien jaunāko tehnoloģiju ierīces tiks nogādātas uz vietu Indijas okeānā 1500 kilometrus no Austrālijas rietumu krasta, kur notiek lidmašīnas meklēšanas darbi. Eksperti nonākuši pie secinājuma, ka tieši šajā rajonā nokritusi lidmašīna, kas novirzījās no kursa šā gada 8.martā.

Jāpiebilst, ka līdz šim vērienīgie lidmašīnas meklēšanas darbi uz sauszemes un jūrā bijuši neveiksmīgi.

Jaunā meklēšanas darbu fāze uzsākta pēc mēnešiem ilgās jūras gultnes izpētes, kas liecina, ka lidmašīnai jāatrodas noteiktā rajonā Indijas okeāna dienvidos, kur tai varētu būt beigusies degviela.

Austrālijas transporta ministrs Vorens Trass norāda, ka pagaidām nav zināms, cik ilgi vilksies meklēšanas darbu jaunā fāze. Viņš uzsvēris, ka cer lidmašīnu atrast jau meklēšanas darbu pirmajā dienā, taču tikpat labi tie varētu ilgt vēl gadu. Sākotnēji tikšot pārmeklēti rajoni, kuros atrast lidmašīnu ir vislielākā iespējamība.

Meklēšanas operācijā piedalās Austrālija un Malaizija, tā izmaksā 57 miljonus ASV dolāru.

Līdz šim izskanējušas dažādas teorijas par to, kas noticis ar pazudušo lidmašīnu, īpaši pastiprināta uzmanība pievērsta lidmašīnas pilotam Zaharijam Ahmadam Šaham, kurš, kā atklājās, savās mājās izmantojis lidojuma simulatoru, ar kuru modelēta lidmašīnas nolaišanās uz salas okeānā.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu