Pazudušās Malaizijas lidmašīnas meklējumos sākusies jauna fāze (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien Indijas okeānā atsākušies martā pazudušās «Malaysia Airlines» lidmašīnas meklējumi. Kā norāda varasiestādes, ir sākusies jauna meklējumu fāze, kas radījusi «piesardzīgu optimismu», raksta ārvalstu mediji.

Agrā pirmdienas rītā meklēšanas zonā ieradies kuģis «GO Phoenix», kurš jau uzsācis zemūdens meklēšanas darbus. Austrālijas Transporta drošības birojs atzīmē, ka ir sākusies jauna meklējumu fāze, kura sliktākajā gadījumā var aizņemt vismaz vienu gadu.

Šim kuģim tuvākā mēneša laikā pievienosies vēl divi speciāli aprīkoti kuģi, kuri ar jauno tehnoloģiju palīdzību centīsies atrast lidmašīnu, kura, visticamāk, ir Indijas okeāna dzelmē.

Tiek norādīts, ka «Malaysia Airlines» lidmašīnas pazušana ir viena no lielākajām mistērijām aviācijas vēsturē. Vairāk nekā pusgadu ilgušie meklējumi ir beigušies neveiksmīgi, tādēļ tagad Austrālijas valdība iesaistījusi ar speciālām tehnoloģijām aprīkotos kuģus.

«Pašreizējais plāns paredz, ka visu meklēšanas zonu izdosies pārmeklēt, sliktākajā gadījumā, gada laikā. Taču lidmašīnu ar šo tehnoloģiju palīdzību vajadzētu atrast,» medijiem norāda Austrālijas Transporta drošības biroja pārstāvis Mārtins Dolans.

«Pašlaik pastāv divi varianti. Ja mums izdosies atrast lidmašīnai piederošās atlūzas, tad mums būs jādomā jau par nākamajām problēmām, piemēram, mirstīgo atlieku izcelšanu. Ja neizdosies atrast, par tālāko rīcību lems [Austrālijas un Malaizijas] valdības,» norāda Dolans.

Dolans gan piebilst, ka moderno kuģu iesaiste meklēšanas procesā rosina «piesardzīgu optimismu», ka ar laiku lidmašīnu tomēr izdosies atrast.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu