Zviedrijas piekrastē meklē avarējušu Krievijas zemūdeni (237)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Zviedrijas bruņotie spēki valsts teritoriālajos ūdeņos meklē avarējušu Krievijas zemūdeni, ziņoja Zviedrijas laikraksts «Svenska Dagbladet», savukārt Krievijas Aizsardzības ministrija noliedza, ka kāda no Krievijas zemūdenēm būtu avarējusi.

«Svenska Dagbladet» raksta, ka Zviedrijas izlūki pamanījuši trauksmes signālus ceturtdienas vakarā, un piektdien konstatēts, ka Stokholmas arhipelāgā atrodas ārvalsts peldlīdzeklis. Zviedrijas bruņotie spēki sākuši tā meklēšanas operāciju, turpinoties šifrētai saziņai starp Stokholmas arhipelāgu un Krievijas Kaļiningradas apgabalu.

Zviedrijas bruņotie spēki ir atteikušies apstiprināt vai noliegt «Svenska Dagbladet» ziņoto par Krievijas zemūdeni, lai gan ir apliecinājuši, ka Zviedrijas piekrastē tiek meklēts ārvalsts peldlīdzeklis. Zviedrijas bruņoto spēku preses sekretārs Jespers Tengrots Zviedrijas aģentūrai TT teicis, ka operācija tiks turpināta tik ilgi, cik nepieciešams.

Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiāls pārstāvis svētdien aģentūrai «Interfax» teica, ka «nekādu ārkārtas situāciju ar Krievijas karakuģiem nav bijis un nav», un ka visas Krievijas zemūdenes «veic uzdevumus Pasaules okeāna akvatorijā atbilstoši plānam».

Laikraksts norāda, ka avarējušajai zemūdenei var būt apgrūtināta manevrēšana, un tas var būt iemesls, kāpēc tā tikusi pamanīta virs ūdens pie kādas salas apmēram 50 kilometru no Stokholmas centra. Tai arī var būt nepieciešama kāda cita kuģa palīdzība, raksta «Svenska Dagbladet», piebilstot, ka starptautiskos ūdeņos pie Stokholmas riņķo Krievijas uzņēmumam piederošs tankkuģis ar Libērijas karogu «NS Concord».

Komentāri (237)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu