Kas atrodas Zviedrijas piekrastē avarējušajā Krievijas zemūdenē: versija (419)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ekrānuzņēmums

Krievijas zemūdenē, kas, iespējams, avarējusi pie Zviedrijas krastiem, varētu atrasties Krievijas speciālā vienība, vēsta «Postimees».

Ar šādu versiju klajā nācis zviedru eksperts Joakims fon Brauns. Viņš apgalvo, ka zemūdenē varētu atrasties līdz desmit speciālās vienības kareivjiem.

«Speciālā vienība var slēpties uz kādas no salām. Ja viņiem nāksies pamest zemūdeni, viņi var tajā ievietot spridzekli, kas sprāgs tikai pēc diennakts,» pastāstījis Brauns.

«Kareivjus var savākt motorlaiva vai arī viņi sazināsies ar Zviedrijā dzīvojošajiem Krievijas slepenajiem aģentiem,» uzskata Brauns.

Jau ziņots, ka Zviedrijas armija turpina zemūdenes meklēšanas operāciju arhipelāgā, taču vienlaikus tā uzsver, ka tā ir izlūkošanas operācija, nevis kara operācija pret zemūdeni. Lai īstenotu pretzemūdeņu kaujas operāciju, būtu jāpiesaista lielāki resursi.

Tikmēr sociālajos tīklos sākušas cirkulēt versijas, ka pie Zviedrijas krastiem avarējusī krievu zemūdene pat varētu būt bruņota ar kodolieročiem. Twitter lietotāji ziņo, ka Krievijas Ziemeļu flotē esot gūts neoficiāls apstiprinājums, ka pie Zviedrijas krastiem grimst Krievijas zemūdene «Dmitrij Donskoj». «Putins nepalīdz. Viss kā ar Kursk.»

Komentāri (419)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu