«Staro Rīga» festivālā valdības ēku rotās valsts ģerboņa stāsts (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šogad tradicionālajā gaismas festivālā «Staro Rīga» Ministru kabineta ēka tiks izgaismota ar trīsdimensiju animācijām, un to galvenais elements būs valsts ģerbonis, noskaidrots Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Ar animācijām tiks izstāstīta gan nacionālā simbola veidošanās vēsture, gan tā elementu būtība. Gatavojoties gaismas festivālam, Valsts kanceleja kopā ar heraldikas ekspertiem ir centusies apkopot Latvijas iedzīvotājiem maz zināmus vēsturiskus faktus par Latvijas ģerboni.

Lai gan parasti, runājot par valsti, tiek minēti valsts karogs un himna, tomēr ir arī trešais, ne mazāk nozīmīgais simbols - valsts ģerbonis, norāda Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane. Tāpēc, turpinot jau pirms četriem gadiem sākto tradīciju - stāstīt par valstiskām vērtībām, šogad uzmanība tiks pievērsta tieši valsts ģerbonim.

Arī iedzīvotāji ir aicināti iesaistīties projektā - no 10.novembra līdz 14.novembrim Valsts kanceleja mikroblogošanas vietnē «Twitter» rīkos konkursu, kurā pārbaudīs iedzīvotāju zināšanas par valsts ģerboni, un uzvarētājiem tiks latviskas balvas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu