Jūrmalas pašvaldība cer, ka konkurss «Jaunais vilnis» norises vietu nemainīs (72)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jūrmalas pašvaldībā nav saņemts oficiāls paziņojums no konkursa «Jaunais vilnis» rīkotājiem par atteikšanos rīkot pasākumu pilsētā, un, kamēr tas nav noticis, pašvaldības pārstāvji vēl cer, ka konkurss tā ilggadējo norises vietu nemainīs, aģentūru LETA informēja Jūrmalas domē.

Ja konkursa organizatori tiešām pieņēmuši lēmumu mainīt pasākuma norises vietu un pamest Jūrmalu, pilsēta meklēs citus sadarbības partnerus, lai nodrošinātu starptautiska mēroga festivāla organizēšanu, uzsver pašvaldības pārstāvji.

Kā skaidroja Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe, lai arī medijos izskanējusī informācija liecina, ka konkursam aktīvi tiek meklēta cita mājvieta ārpus Latvijas, atteikums oficiāli rezervētajiem konkursa norises datumiem pašvaldībā nav saņemts.

«Jūrmalas pilsētai un Latvijas ekonomikai kopumā, nenoliedzami, tas būtu zaudējums - līdzšinējā veiksmīgā sadarbība 13 gadu garumā veicinājusi Jūrmalas starptautisku popularizēšanu un nodrošinājusi to, ka Latvijas vienīgā kūrortpilsēta kļuvusi par ļoti pieprasītu un iecienītu pulcēšanās vietu daudziem radošās jomas un šovbiznesa pārstāvjiem. Par to sakām paldies konkursa organizatoriem un visiem dalībniekiem,» sacīja Sproģe.

Ja «Jaunais vilnis» tiešām pametīs Jūrmalu, pašvaldība aktīvi meklēšot citus sadarbības partnerus. «Mums ir daudz priekšrocību, savienojot leģendāro Jūrmalu ar Eiropas līmenim atbilstošu kūrorta infrastruktūru. Tomēr vēlos uzsvērt - līdz nebūsim saņēmuši oficiālu organizatoru atteikumu, joprojām pieļaujam pozitīvu scenāriju, lai pilsētai nozīmīgais pasākums Jūrmalā tomēr notiktu,» norāda Sproģe.

Kā ziņots, Jūrmalā ik gadu rīkotā popmūzikas konkursa «Jaunais vilnis» vadība līdz gada beigām pieņems lēmumu par konkursa jauno rīkošanas vietu, Krievijas ziņu aģentūrai «RIA Novosti» pavēstījis konkursa prezidents Igors Krutojs, norādot, ka pretendentu vidū ir Krima, Soči, Baku, Kaļiņingrada un Kazaņa.

Šogad neilgi pirms konkursa sākuma Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) paziņoja, ka Latvijas «melnajā sarakstā» tiek iekļauti trīs pazīstami krievu estrādes pārstāvji - Josifs Kobzons, Oļegs Gazmanovs un Valērija.

«Rinkevičs par personām «non grata» paziņoja tieši pirms konkursa atklāšanas, kad jau neko vairs nevarēja izdarīt, lai būtu skaļāk un sāpīgāk,» atgādināja Krutojs.

Komentāri (72)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu