Incidents ar «Ryanair» lidmašīnu Tallinas lidostā: skaidro notikušā bīstamību (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Par gaisa satiksmi atbildīgās amatpersonas Igaunijā, komentējot 22.decembrī Tallinas lidostā notikušo incidentu ar

«Ryanair» un «Flybe» gaisa kuģiem, norāda - arī ja «Ryanair» lidmašīna nepaceltos uz otro apli, sadursme nebūtu notikusi.

Igaunijas mediji vēstī - amatpersonas noraida apgalvojumu, ka situācija būtu bijusi ārkārtīgi bīstama - pat tad, ja «Ryanair» lidmašīna veiktu nosēšanos, sadursme nebūtu notikusi.

«Līdz tam brīdim, kad «Ryanair» lidmašīna būtu tur, kur iepriekš atradās «Flybe» lidmašīna, otrs lidaparāts jau būtu atbrīvojis skrejceļu. Visticamāk, nekas nebūtu noticis,» norāda amatpersonas.

Amatpersonas skaidro, ka notikušais tiek uzskatīts par incidentu, jo Igaunijā nav atļauta daudzās valstīs esošā procedūra, kad tiek dota atļauja rindas kārtībā divām lidmašīnām izmantot vienu skrejceļu.

Zināms, ka «Flybe» lidmašīna vēl nebija paguvusi atbrīvot skrejceļu, kad nolaišanos veica «Ryanair» lidmašīna, neraugoties uz apstākli, ka dispečeri nebija devuši atļauju nosēsties. «Ryanair» pilots veica strauju manevru un lidmašīna aizgāja otrajā aplī.

Par notikušo uzsākta iekšējā izmeklēšana.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu