Latvijas prezidentūras pasākumiem trūkst telpu (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Izvērtējot Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpu noslodzi un paralēli notiekošo pasākumu skaitu, konstatēta papildu telpu nepieciešamība aptuveni 40 dažādiem pasākumiem Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā, tādēļ prezidentūras sekretariāts par 55 000 eiro izmantos Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja telpas un teritorijas.

Prezidentūras laikā Latvijā norisināsies aptuveni 200 pasākumi, no kuriem Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisināsies vairāk nekā 100 pasākumu. Paredzams, ka atsevišķos pasākumos būs pat 700 dalībnieku. Šī iemesla dēļ bija nepieciešamas papildu telpas, kas atrodas bibliotēkas tuvumā.

Sekretariāts norādījis, ka papildu telpām bija jābūt tiešā bibliotēkas tuvumā, aprīkotām ar ratiņkrēslu uzbrauktuvi, tuvumā sabiedriskā transporta pieturvietām, jāatbilst dalībnieku ietilpības prasībām, kā arī jābūt iespējai piebraukt un novietot ar pasākumu saistītus transportlīdzekļus.

Kā liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā, sekretariāts par vienīgajām prasībām atbilstošām uzskatīja VAS «Latvijas Dzelzceļš» Dzelzceļa muzeja telpas un teritoriju, izmantojot to par 55 000 eiro.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu