Lielbritānijas premjers aizstāv «tiesības aizskart citu reliģiju vērtības» (176)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas premjers Deivids Kemerons paziņojis, ka nepiekrīt Romas Pāvesta izteikumiem, ka nedrīkst izsmiet citu reliģiju vērtības. Viņš uzsvēris, ka brīvā sabiedrībā pastāv ne tikai vārda brīvība, bet arī brīvība aizskart citu reliģiskās jūtas, vēsta BBC.

Pēc uzbrukuma žurnālam «Charlie Hebdo» Parīzē Romas Pāvests Francisks paziņoja, ka citu reliģiju vērtību izsmiešana nav pieļaujama. «Ja kāds aizskar viņa māti, tad ir jāgaida arī atbildes sitienu,» teica Pāvests.

Kemerons gan uzskata citādi: «Es esmu kristietis. Ja kāds ko sliktu teiks par Jēzu, man tas liksies aizvainojoši, taču brīvā sabiedrībā man nav tiesību par to atriebties.»

Pēc Kemerona vārdiem, presei ir tiesības publicēt materiālus, kuri citiem var šķist aizvainojoši ar nosacījumu, ja tās nepārkāpj likumu.

Iepriekš vēstīts, ka janvāra sākumā notika uzbrukums Francijas satīriskā laikraksta «Charlie Hebdo» redakcijai. Šie notikumi izraisīja arī divas ķīlnieku krīzes, un kopā šajos notikumos gāja bojā 17 cilvēki.

Komentāri (176)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu