Sāk demonstrēt filmu «Mortekajs» ar greznu Holivudas aktieru ziedu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sākot ar 23. janvāri, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt asprātīgu asa sižeta  komēdiju «Mortekajs» («Mortdecai»), portālam «Apollo» vēsta kultūras nams «3». Tajā režisors Deivids Keps vienkopus ir sapulcinājis ļoti greznu Holivudas ziedu: aktierus Džoniju Depu, Gvinetu Paltrovu, Jūenu Makgregoru, Polu Betaniju, Olīviju Mannu un daudzas citas slavenības.

Filma «Mortekajs» ir otrā režisora Deivida Kepa sadarbība ar superzvaigzni Džoniju Depu. Pirmā bija 2004. gadā uzņemtais trilleris «Slepenais logs».

Komēdijas «Mortekajs» stāsts ir aizgūts no pasaulslavenā rakstnieka Kirila Bonfiljoli 70-to gados radītā kulta varoņa Mortekaja piedzīvojumiem. Lords Čarlijs Mortekajs ir ekscentrisks britu aristokrāts, mākslas priekšmetu kolekcionārs, kura morāles standarti krietni atšķiras no sabiedrībā pieņemtajiem. Savas ekscentriskās būtības dēļ Mortekajs mūžīgi iekuļas visdažādākajās nepatikšanās, kurās figurē slepenpolicija, niknas ārvalstu valdības, zagtas gleznas un pat slepkavības. Turklāt arī viņu pašu kāds nemitīgi vēlas nogalināt. Tā nu šoreiz, žonglējot starp starptautiski bīstamiem teroristiem, britu izlūkdienestu un savu izskatīgo sievu, garlaicības māktais aristokrāts izlemj atgūt nozagtu gleznu, kurā, kā tiek runāts, ir paslēpta informācija par bankas kontu, kas glabā nacistu zeltu.

Galvenās lomas atveidotājs, viens no pelnošākajiem aktieriem pasaulē Džonijs Deps uzsver, ka darbs pie filmas «Mortekajs» viņam ir sagādājis lielu gandarījumu: «Filma ir piepildīta ar spēcīgām raksturlomām. Gvineta, Jūens, Pols, Olīvija… Kad mēs visi satikāmies filmēšanas laukumā un iegājām savos tēlos, radās sajūta, ka tas var uzsprāgt no spriedzes un talanta. Pols Betanijs, starp citu, ir smieklīgākais un vienlaikus gudrākais cilvēks, kuru zinu. Jau tad, kad lasīju scenāriju, man bija skaidrs, ka tikai viņš spēj nospēlēt Mortekaja kalpu Džoku. Kaut kino industrijā Pols nav pazīstams kā komēdiju aktieris, viņš spēj būt ļoti smieklīgs.»

Filmas reklāmas rullītis:

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu