Pieci iemesli, kapēc duša var kaitēt tavam skaistumam (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Teju katrai sievietei gadījies, ka mati pēc mazgāšanas izskatās nespodri, šķiet, tie ir netīrāki, nekā pirms dušas. Izrādās, tas atkarīgs no tā, kādi ir mazgāšanās paradumi, raksta «womenshealthmag.com». Lai mati izskatītos tīri un kopti, āda izskatītos veselīga, kā arī dušā iešana nodrošinātu svaigumu, atliek ievērot šos piecus vienkāršos ieteikumus.

Mazgājoties dušā, tavam izskatam var kaitēt:

1.Pārāk ilga mazgāšanās dušā. Iespējams, ka tas liksies nepatiesi, taču pārāk ilga uzturēšanās dušā patiesībā var ķermeņa ādu padarīt sausu, īpaši karsts ūdens. Dermatoloģe Sendija Džonsone iesaka dušā pavadīt ne vairāk kā 10 minūtes, jo karstais ūdens no ķermeņa atdala dabiskās eļļas, kas ādu var padarīt arī jutīgu, vēlāk saasinoties ādas slimībām, piemēram, izsitumiem.

2.Pārlieka ādas beršana ar dvieli. Dermatoloģe iesaka ar dvieli maigi nosusināt ķermeni, nevis to berzēt, kas var to padarīt sausu, pēc tam noteikti jālieto mitrinošs krēms. Arī slapju matu berzēšana ar dvieli tos ļoti bojā. Zināms, ka mitri mati ir ļoti trausli.

3.Pārāk spēcīgas ziepes un skrubji. «Es iesaku izmantot tikai maigus produktus, bez smaržas,» saka Džonsone. Dažādās smaržas bieži var saturēt ķīmiskas vielas un kairināt ādu. Nevajadzētu izvēlēties arī pārāk rupjus skrubjus, tāpēc ieteicams izvērtēt savu ādas stāvokli, it īpaši ziemā.

4.Matu mazgāšana katru dienu. Ja mati ir biezi, lokaini vai ar stingru tekstūru, pārāk bieža mazgāšana var veicināt matu sausumu un spurošanos. Ja tomēr to darāt, izmantojiet kondicionieri, kas matus «pabaros».

5.Pārāk ciets ūdens. Tas var saturēt augstu minerālvielu saturu, un tās var kairināt ādu, ietekmēt matus, pat izmainīt matu krāsu. Minerālu sastāvu ūdenī cilvēks pats īsti nevar noteikt, kur nu vēl izmainīt, tieši tāpēc ir svarīgi dušā neuzkavēties pārāk ilgi.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu