Intriģējošas un neticamas sazvērestības teorijas par pazudušo lidmašīnu (32)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Pagājušā gada martā mīklaini pazuda kompānijas «Malaysia Airlines» reisa «MH370» pasažieru lidmašīna. Malaizijas varas iestādes, neskatoties uz to, ka lidmašīna tā arī nav atrasta, nesen paziņoja, ka lidmašīna piedzīvojusi katastrofu un visi tās pasažieri nelaimē gājuši bojā. Medijs «TheWeek» apkopojis vairākas sazvērestības teorijas par to, kur un kādos apstākļos pazuda lidmašīna.

Vainīgs Putins

Viena no pēdējā laika skaļākajām sazvērestības teorijām ir saistīta ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kurš varētu būt saistīts ar lidmašīnas pazušanu. Kā norāda medijs, pārsteidzošākais ir tas, ka šāda konspirācijas teorija izskanējusi no visai respektabla avota, proti – ASV telekanāla CNN eksperta, zinātnisku darbu autora Džefa Vaiza, kurā apgalvo, ka lidmašīna lidojusi citā virzienā, turklāt tā nosēdināta Baikonuras kosmodromā Kazahstānā. Viņš domā, ka lidmašīna nolaupīta ar Putina ziņu, tomēr viņam «nav ne nojausmas», kāpēc to vajadzēja darīt.

«Varbūt viņš vēlējās nodemonstrēt ASV, kas dienu iepriekš [pirms lidmašīnas pazušanas] ieviesa sankcijas pret Krieviju, ka var Rietumiem un to sabiedrotajiem nodarīt pāri jebkur pasaulē. Varbūt viņš zināja par kādu slepenu informāciju, kas bija kāda pasažiera rīcībā. Iespējams, lidmašīnā bija kaut kas stratēģiski ļoti svarīgs,» izdevumā «New York Magazine» rakstīja Vaizs.

Versija, kas izraisīja ažiotāžu Francijā

Bijušais aviokompānijas «Proteus Airlines» vadītājs, vairāku grāmatu un kinofilmu autors Marks Dugeins sešu lapaspušu garā publikācijā Francijas izdevumā «Paris Match» aprakstījis savu versiju par to, kas notika ar pazudušo lidmašīnu. Viņa publikācija izraisījusi pamatīgu ažiotāžu Francijā.

Dugeins uzskata, ka pazudusī lidmašīna nav nogāzusies okeānā, kur notikušas vērienīgās meklēšanas operācijas. Viņš uzskata, ka lidmašīna «Boeing 777», kurā atradās 239 cilvēki, nogāzusies līdzās salai Indijas okeānā, turklāt lidmašīnu bija nolaupījis hakeris.

Savukārt, bažījoties par 11.septembra terorakta atkārtošanas, ASV lidmašīnu notrieca.

Uz nelielās salas, kurai līdzās notriekta lidmašīna, esot britu militārā bāze, kura esot iznomāta amerikāņiem. «Tā ir neiedomājami spēcīga militārā bāze. Tas ir pārsteidzoši, ka amerikāņi zaudēja lidmašīnas virziena pavedienu. Neieslīgstot sazvērestības teorijās, pastāv iespēja, ka ASV apturēja šo lidmašīnu,» iepriekš televīzijā Francijā teica viņš.

Publicists norāda, ka viņš savu teoriju balsta arī uz Maldivu salu iedzīvotāju teikto, ka tie līdzās salai tolaik redzējuši ļoti zemu lidojošu, iespējams, Malaizijas aviokompānijas lidmašīnu.

Vēl Dugains apgalvo, ka, ņemot vērā «Boeing» tehnoloģijas, lidmašīnu varēja nolaupīt hakeris no attāluma.

Publicists arī atklāj, ka viņu kāds britu izlūkdienesta darbinieks esot brīdinājis par «riskiem», meklējot atbildes saistībā ar lidmašīnas pazušanu.

Laikraksts vēsta par Krievijas specdienestu versiju

Pazudusī aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna nav iegāzusies okeānā, bet gan ir nolaupīta un atrodas Afganistānā, uz dienvidrietumiem no Kandagaras, pie Pakistānas robežas, atsaucoties uz specdienestu neoficiāli sniegtu informāciju, pērn vēstīja «mk.ru».

Publikācijā minēts, ka lidmašīna veikusi sarežģītu nosēšanos. Lidmašīna atrodas uz kāda ciema neliela ceļa, tai ir nolauzts viens spārns. Taču visi pasažieri ir dzīvi. Lidmašīnā lidojuši 20 Āzijas speciālisti, kurus bija nepieciešams nolaupīt, lai vestu sarunas ar ASV. Proti – lidmašīnas nolaupīšana bijusi pasūtījums.

Šādu informāciju «mk.ru» atklājusi specdienesta amatpersona, kuras vārds netiek atklāts.

Tāpat publicēts kāda lasītāja fiksēts satelītuzņēmums, kurā, iespējams, redzama pasažieru lidmašīna ar nolauztu spārnu. Tomēr tiek norādīts, ka redzamais objekts ir mazāks par lidmašīnas «Boeing 777-200» izmēriem.

Viens no intervētajiem aviācijas ekspertiem Jevgēņijs Kuzminovs atzinis, ka «Boeing 777-200» varētu veikt nosēšanos arī uz grants ceļa, taču šādā gadījumā nosēšanās ceļam jābūt visai līdzenam un ne mazāk kā 2000 metrus garam. Viņš neizslēdz, ka šādas nosēšanas rezultātā lidmašīnai var palikt bez šasijas un spārniem.

Vēl mazāk ticamas versijas

Malaizijas policija iepriekš arī ir atzinusi, ka pārbaudīs arī versiju par to, ka kāds no lidmašīnas pasažieru tuviniekiem vai kāda cita trešā persona izplānojusi afēru ar mērķi iegūt vērienīgu naudas summu no apdrošinātājiem.

Vēl izskanējis, ka martā pazudusī kompānijas lidmašīna patiesībā ir tā pati lidmašīna, kas tika notriekta jūlijā Austrumukrainā.

Tāpat interesanta ir versija, kurai tic aptuveni 5% amerikāņu, ir, ka lidmašīnu nolaupījuši citplanētieši.

Interneta vidē atrodama arī versija, kurā tiek vainota Izraēlas valdība, kuras specdienesti nolaupījuši lidmašīnu, lai veiktu 11.septembra teroraktiem līdzīgu noziegumu, ar lidaparātu ietriecoties kādā ēkā, bet pēc tam nelaimē vainotu Irānu.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu