Pabriks: «Nenozombētie» krievi ir zaudējuši vienu balsi un cilvēku, kurā ieklausīties (169)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Borisa Ņemcova slepkavība bija šoks, un propagandas «nenozombētie» krievi nu ir zaudējuši vienu balsi un cilvēku, kura viedoklī varēja ieklausīties, intervijā radio «Baltkom» teica Eiropas Parlamenta deputāts Atis Pabriks.

Jautāts, kā Pabriks reaģējis par notikušo Maskavā, Pabriks saka, ka viņš to uzzinājis tikai sestdienas rītā, un tas bijis šoks.

«Nespēju noticēt, ka Ņemcovu nogalināja. Es ar viņu biju pazīstams, jo vairākas reizes bijām tikušies klātienē. Vienmēr ir šokējoši uzzināt, ka nogalina cilvēku, kuru tu pazīsti. Tā ir visas Krievijas tautas traģēdija, jo tur nav daudz cilvēku, kuri spēj pateikt taisnību,» saka Pabriks.

Eiropas Parlamenta deputāts saka, ka politiskā slepkavība ir galvenā versija un Kremlim jāuzņemas to atbildību.

«Viņš bija viens no spēcīgākajiem opozicionāriem. Domāju, ka Krievija atļāva vadīties pēc naida un visa sliktā, kas nogalināja Ņemcovu. Tie, kuri stāv aiz šīs slepkavības, netiks atrasti. Ņemcovs zināja, ko dara, un viņš varētu vadīt arī valsti. Nenozombētie krievi zaudēja vienu balsi un cilvēku, kurā varēja ieklausīties,» uzskata Pabriks.

Viņš norāda, ka grūti būt redzamam politiķim Krievijā, ja esi opozīcijā. Ņemcovs publicējās liberālos kanālos, kā, piemēram, «Eho Moskvi», bet Krievijas sistēmas īpatnība ir tā, ka neviens nezina, kā pašlaik esošo ekonomisko krīzi redz valdība. Tādi cilvēki kā Ņemcovs, Kasjanovs vai citi opozicionāri var jebkurā brīdī pārņemt varu Krievijā – viņi tam ir gatavi. Vai viņiem kāds dos iespēju, ir cits jautājums.

«Ir dažādas metodes, kā atbrīvoties no politiskajiem konkurentiem. Tādiem kā Ņemcovam dažādi dienesti seko līdzi visu laiku. Tikai interesanti, kādēļ šie dienesti nenovērsa Ņemcova slepkavību,» saka Pabriks.

Pabriks norāda, ka brīdis, kad cilvēki izies ielās, Krievijā noteikti pienāks, Bet kad tas notiks, nav zināms.

«Krievi pagaidām netic opozīcijas viedoklim, tāpēc viņi neies ielās. Daudzi cilvēki grib ticēt tam, ko viņiem parāda. Krievu tauta ir pieradusi pie ne pārāk labiem ekonomiskajiem apstākļiem. Tie vairāk skar bagātos, bet parastajiem cilvēkiem tas nav pārāk svarīgi,» skaidro deputāts.

Komentāri (169)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu