Agrīnas vēža pazīmes dēļ Andželīnai Džolijai veikta operācija (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Holivudas aktrise Andželīna Džolija nākusi klajā ar emocionālu paziņojumu. Viņa pārcietusi nopietnu operāciju, lai samazinātu iespēju saslimt ar vēzi.

Džolija nākusi klajā ar informāciju, ka viņai veikta nopietna operācija. Aktrisei izgrieztas olnīcas un olvadi, lai samazinātu iespēju saslimt ar vēzi.

Andželīna atklāj, ka šo operāciju viņa plānojusi jau ilgi, tomēr pirms divām nedēļām ārsti konstatēja, ka vienā no viņas olnīcām izveidojies labdabīgs audzējs, kas, pēc ārstu domām, varētu būt agrīna vēža pazīme.

«Es izjutu to, ka tūkstošiem sieviešu jau noteikti ir izjutušas. Teicu pati sev, lai nomierinos un esmu stipra, ka man nav iemesla uzskatīt, ka neredzēšu kā izaug mani bērni vai ka nesatikšu savus mazbērnus,» Džolija paziņojusi emocionālā rakstā izdevumam «New York Times».

Operācijas rezultāta Džolijai šobrīd iestājusies agrīna menopauze, kas nozīmē, ka viņai vairs nav iespējas palikt stāvoklī. Neskatoties uz to, viņa ir priecīga, ka viņas bērni neteiks, ka māte nomirusi no olnīcu vēža.

Pirms diviem gadiem Džolija paziņoja, ka ir veikusi dubultu mastektomiju (piena dziedzera audu izņemšanu). Toreiz ārsti viņai noteikuši, ka pastāv 87% iespēja attīstīties krūts vēzim, bet 50% - olnīcu vēzim.

«To uzzinot, es nolēmu sevi pasargāt no riska, cik iespējams,» toreiz stāstīja Džolija.

Andželīnas Džolijas māte ar vēzi cīnījās gandrīz desmit gadus un nomira 56 gadu vecumā.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu