Vanesas Mejas koncerts Rīgā pārcelts (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No mākslinieces neatkarīgu iemeslu dēļ 30.martā «Arēnā Rīga» paredzētais vijolnieces Vanesas Mejas koncerts nenotiks.

Kā informēja koncerta rīkotāji, koncerts tiek pārcelts uz 31.maiju.

Visas iepriekš iegādātas biļetes ir derīgas. Organizatori atvainojas par sagādātajām neērtībām un kā draudzīgu kompensāciju piedāvā papildus jau iegādātajām biļetēm uz Mejas koncertu biļetes ar 30% atlaidi uz koncertiem «Vladimirs Kuzmins» 4.aprīli un festivālu «45 gadi ElectricLightOrchestra» 30.aprīlī.

Plānots, ka Meja uz skatuves atgriezīsies pēc vairāku gadu pārtraukuma. Meja ir radījusi savu vijoļspēles stilu, kurā ir apvienotas klasiskās tradīcijas un mūsdienu tehnoloģijas. Viņas mūzikai ir ultramoderns skanējums, turklāt arī tad, ja tās pamatā ir Ludviga van Bēthovena gara darbi. Sniedzot savus koncertus, Meja ir apceļojusi visu pasauli. Viņa ir spēlējusi Johana Sebastiana Baha skaņdarbus arī karaliskās ģimenes locekļiem.

Mākslinieces iemīļotā vijole «Gizmo» ir Gvadanīni dzimtas locekļu meistardarbs, kas izgatavots 1761.gadā.

Kad Meja uzstājās pirmo reizi, viņai bija tikai deviņi gadi, bet jau desmit gadu vecumā viņa spēlēja kopā ar filharmonijas orķestri. Meja bija visjaunākā audzēkne Karaliskajā mūzikas koledžā. 1991.gada oktobrī viņa debitēja ar savu ierakstu disku «Violin».

1992.gadā viņa pirmo reizi spēlēja elektrisko vijoli, bet 1995.gadā klajā nāca viņas pirmais popmūzikas stilā ieturētais albums «The Violin Player».

1996.gadā Meja kā labākā izpildītāja jeb «Best Female Artist» tika nominēta prēmijai «BRIT Awards». Viņa ir pirmā mūziķe un klasikas izpildītāja, kura tika izvirzīta šim konkursam.

1997.gadā viņa tika uzaicināta izpildīt savus skaņdarbus Honkongā atkalapvienošanās ar Ķīnu svinīgajā ceremonijā, kur viņa bija vienīgā ārvalstu izpildītāja. Kā šī priekšnesuma noslēdzošais akords skanēja viņas izlaistais albums «China Girl», kas tapis par godu viņas Austrumu saknēm. Mejas pēdējais albums «Double Platinum» nāca klajā 2007.gadā.

2014.gadā vijoļspēles meistare pārsteidza skatītājus, parādoties Soču olimpiskajās spēlēs kā kalnu slēpotāja slaloma un nobrauciena disciplīnā, pārstāvot Taizemes valsts izlasi.

Koncertu rīko «EM Concert».

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu