Lubics avārijas vietu neizvēlējās nejauši, vēsta mediji (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas Alpos avarējušās lidmašīnas «Airbus A320» otrais pilots Andreass Lubics lidmašīnu nogāzis vietā, kuru labi pārzināja, jo iepriekš virs kalniem regulāri lidojis ar planieri, vēsta BBC.

To, ka Lubics labi pārzinājis rajonu, kur novirzīja lidmašīnu, pastāstījis Montabures (Vācijas rietumos) lidotāju skolas pārstāvis Dīters Vāgners. Lubics šo skolu apmeklējis brīvdienās vēl laikā, kad nebija kļuvis par profesionālu pilotu.

Vāgners noradījis, ka Lubics regulāri lidojis virs kalniem Francijā, kur šīs nedēļas sākumā nogāza pasažieru lidmašīnu. Francijas izdevuma «Le Parisien» citējis Vāgneru: «Lubics bija ļoti iemīlējis Alpus, vienkārši apsēsts ar tiem [kalniem]».

Savukārt medijs «Metro News» uzzinājis, ka Lubics kopīgi ar saviem vecākiem regulāri atpūties lidotāju klubā, aptuveni 70 kilometrus no vietas, kur nogāzās lidmašīna. Kluba pārstāvis atzinis, ka Lubics, visticamāk, labi pārzinājis šo kalnu rajonu.

Vāgners pēdējo reizi Lubicu lidotāju skolā redzējis pirms pieciem, sešiem gadiem.

Zināms, ka izmeklētāji turpina apzināt un iztaujāt cilvēkus – gan tuviniekus, gan draugus – lai saprastu, kāpēc Lubics, iespējams, veicis masu slepkavību.

Kā ziņots, otrdien Alpos nogāzās «Germanwings» lidmašīna «Airbus 320», kas atradās ceļā no Barselonas uz Diseldorfu. Katastrofā gāja bojā visi 150 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Francijas prokurori ceturtdien pavēstīja, ka «Germanwings» lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics apzināti nogāzis lidmašīnu.

Mediji iepriekš vēstīja, ka Lubics cietis no smagas depresijas.

Savukārt izmeklētāji, pārmeklējot viņa mājas, atraduši «dokumentus, kas liecina par saslimšanu un medicīnisku ārstēšanu», arī saplēstas un veselas darba nespējas lapas, tostarp par dienu, kad notika lidmašīnas katastrofa.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu