Lubics, visticamāk, satraucies par neesošu slimību (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas Alpos avarējušās «Germanwings» lidmašīnas pilots Andreass Lubics, iespējams, bija iedomājies, ka zaudē redzi, taču, visticamāk, nekādu nopietnu problēmu ar acīm viņam neesot bijis.

Lubics domājis, ka viņa redzes problēmu dēļ viņš varētu zaudēt redzi, kas pārvilktu svītru viņa sapnim par lielāka gaisa kuģa pilotēšanu starpkontinentālajos lidojumus.

Tomēr izmeklētāji norāda, ka nav iegūta tāda informācija, ka Lubicam būtu būtiski pasliktinājusies redze, tāpēc speciālisti uzskata, ka šādas iedomas bijušas uz nervu pamata.

Britu mediji citē kādu izmeklēšanai tuvu stāvošu personu: «Ja tas [iedomas par redzes problēmām] bija iemesls, kādēļ viņš veica šo masu slepkavību, tad viņš izvēlējies mirt maldīga iemesla dēļ.»

Kā ziņots, izmeklēšanā noskaidrots, ka «Germanwings» pilots Andreass Lubics pirms vairākiem gadiem ārstējies, jo viņam konstatētas pašnāvnieciskas tieksmes.

Izmeklētājiem nav izdevies atrast pierādījumus, ka Lubics kādam iepriekš būtu stāstījis, ka plāno izraisīt aviokatastrofu.

«Pirms vairākiem gadiem pirms [Lubics] ieguva pilota licenci, otrais pilots ilgstoši apmeklēja psihoterapeitu, jo viņam bija izteiktas pašnāvnieciskas tieksmes,» paziņojumā norādījuši Diseldorfas prokurori.

«Visus šos gadus līdz pat traģiskajai dienai viņš apmeklējis ārstus un saņēmis atbrīvojumu no darba, taču viņš neizrādīja agresiju pret citiem vai tieksmi nogalināt citus cilvēkus,» sacījis Diseldorfas prokuratūras pārstāvis Ralfs Herenbrueks.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu