Lubica draugiem skandaloza versija par notikušo (255)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Avarējušās «Germanwings» lidmašīnas otrā pilota Andreasa Lubica draugi paziņojuši, ka viņš ir nepatiesi apsūdzēts, lai slēptu patiesos katastrofas iemeslus - lidmašīnas tehnisko stāvokli. 

Lubica draugi arī izveidojuši lapu sociālajā tīklā «Facebook», kur dalās ar dažādām teorijām par Alpu katastrofas «patiesajiem» iemesliem.

Daži draugi apgalvo, ka «Germanwings» māteskompānija «Lufthansa» viltojusi «melnās kastes» ierakstus, lai radītu iespaidu, ka Lubics apzināti nogāza lidmašīnu.

Kā ziņots, pirms nedēļas Alpos nogāzās «Lufthansa» struktūrvienības «Germanwings» lidmašīna «Airbus 320». Katastrofā gāja bojā visi 150 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Francijas prokurori pavēstījuši, ka «Germanwings» lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics apzināti nogāzis lidmašīnu.

Lidmašīna bija ceļā no Spānijas pilsētas Barselonas uz Vācijas pilsētu Diseldorfu, bet tā nogāzās starp Barselonetes un Diņas pilsētām Francijas dienvidaustrumos, grūti pieejamā vietā.

Lai atvieglotu piekļuvi kalna nogāzei, kur izkaisītas lidmašīnas atlūzas, pēdējo 48 stundu laikā izbūvēts jauns ceļš, kas ļaus izmeklētājiem strādāt ātrāk un izvest lielāku skaitu priekšmetu, norādīja kāds policists.

Otrdien uz katastrofas vietu izbraukušas trīs kravas mašīnas.

Izmeklētāji meklē otro «melno kasti», kas satur lidojuma tehniskos datus, vāc lidmašīnas atlūzas un bojāgājušo cilvēku mirstīgās atliekas.

Tiek uzskatīts, ka «melnā kaste» triecienā, iespējams, ir aprakta zemē.

Kāds policists, kas strādā katastrofas vietā, atklāja, ka viņi aizveduši jau vairāk nekā 4000 gabalu atlūzu un ķermeņa daļu.

Atlūzu un mirstīgo atlieku meklēšanu plānots pabeigt līdz 8.aprīlim, kad sāksies vietas sakopšanas darbi, ko finansēs «Germanwings» māteskompānija «Lufthansa».

Komentāri (255)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu