«Lufthansa» atceļ svinības par godu aviokompānijas 60.gadadienai (6)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas nacionālā aviokompānija «Lufthansa» otrdien informēja, ka ir atcēlusi paredzētās svinības, lai atzīmētu lidsabiedrības 60. gadadienu, pēc tam, kad tās meitsabiedrības «Germanwings» aviolainera otrais pilots tīši izraisīja šīs lidmašīnas katastrofu Francijas Alpos, kurā gāja bojā 150 cilvēki.

«Izrādot cieņu reisa 4U9525 katastrofas upuriem, «Lufthansa» atceļ svinības par godu kompānijas 60.gadadienai, kas tika plānotas 15.aprīlī,» paziņoja lidsabiedrība.

Ķelnes katedrālē 17.aprīlī notiks katastrofas upuru piemiņas pasākums.

«Plānoto svinību vietā «Lufthansa» nodrošinās valsts oficiālās [piemiņas] ceremonijas tiešo translāciju tās darbiniekiem,» norādīja «Lufthansa».

Jau vēstīts, ka Francijas prokuratūra paziņoja, ka » Germanwings» lidmašīnas katastrofu tīši izraisījis lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics. Aviokatastrofā 24.martā gāja bojā 144 pasažieri un seši apkalpes locekļi.

Tā dēvēto lidmašīnas melnās kastes ieraksti liecina, ka 27 gadus vecais Lubics otrdien aizslēdza pilota kabīnes durvis un nelaida iekšā galveno pilotu, tīši izraisot reisa 4U9525 lidmašīnas nogāšanos Alpu kalnainajā apvidū. Francijas prokuratūra paziņojusi, ka notikušais varētu būt pašnāvība un masu slepkavība.

Pēdējā gada laikā «Lufthansa» un tās meitasuzņēmumus ir skārusi arī virkne pilotu streiku.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu