Kādas salas iedzīvotāju liecības paver cerību «Malaysia Airlines» pazudušās lidmašīnas lietā (42)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Jaunas liecības, ko snieguši kādas Maldīvu salas iedzīvotāji, liecina, ka pazudusī aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna nogāzusies vairāk nekā 5000 kilometru attālumā no vietas, kur pašlaik Austrālijas varasiestādes veic meklēšanas darbus.

Iedzīvotāji liecinājuši, ka dienā, kad pazuda lidmašīna, redzējuši zemu lidojošu lidmašīnu.

Akustikas zinātnieki neizslēdz iespēju, ka «īpatnējās skaņas», ko viņiem izdevies ieskaņot šajā dienā, iespējams, radījusi lidmašīnas aviokatastrofa Indijas okeānā.

Salas iedzīvotāji stāstījuši, ka lidmašīna lidojusi tik zemu, ka uz tās varēja saskatīt sarkanās un zilās aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīnām raksturīgās krāsas un durvis.

«Esmu absolūti pārliecināta par to, ko redzēju skaidrā, gaišā dienas laikā. Un tas, ko es redzēju, nebija normāli - lidmašīna bija ļoti liela un tā lidoja zemu. Arī citi to redzēja. Es nezinu, vai tā bija Malaizijas lidmašīna,» stāsta 34 gadus vecais Ahmeds Šiajams.

«Es nezināju, ka lidmašīna ir pazudusi. Devos mājās un izstāstīju par to savai sievai. Stāstīju ģimenei, ka redzēju «savādu lidmašīnu». Tā ir lielākā lidmašīna, kādu es jebkad esmu redzējis lidojam pāri šai salai.Esmu redzējis pazudušās lidmašīnas fotogrāfijas, es domāju, ka es redzēju to lidmašīnu,» pastāstījis aculiecinieks.

Maldīvu salu Nacionālie aizsardzības spēki pagājušā gada martā noliedza, ka šajā laikā virs salām būtu fiksētas lidmašīnas. Vietējie iedzīvotāji uzskata, ka tas ir mēģinājums noslēpt, ka Maldīvu salu radari nesniedzas tālu.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu