Dreimane: Aizdomīgi, ka SAB sācis pārbaudi par VK ierēdni, kas pētījusi KNAB darbu (37)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) sācis pārbaudi par Valsts kancelejas (VK) darbinieci, kura izstrādāja atzinumu par izmaiņām likumdošanā saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darba reglamentāciju, intervijā «Neatkarīgajai» sacījusi VK vadītāja Elita Dreimane.

«Jā, tas ir ļoti aizdomīgs gadījums,» teikusi ierēdne, kurai izveidojušās saspīlētas attiecības ar SAB viņas darba novērtēšanas procesā. VK sagatavoja likuma izmaiņas, kas paredzēja palielināt KNAB neatkarību, taču «Vienotība» likuma izmaiņu virzību apturēja, paužot bažas, ka tie liegs uzlabot biroja darbu, kur vērojamas iekšējas darbinieku domstarpības.

«Šī darbiniece, Juridiskā departamenta vadītāja vietniece, strādā VK jau vairāk nekā desmit gadus un ir augstas raudzes profesionāle. Viņa šo jautājumu pētīja jau kopš KNAB izveidošanas brīža un skatīja visus ar KNAB saistītos jautājumus, kuri tika iesniegti MK. Kad viņai beidzās pielaides termiņš, viņa aizpildīja jaunu anketu. Aizsūtījām pieprasījumu, un viņai pielaidi piešķīra. Tad sākās publiskā diskusija par KNAB likumprojektu un publiski atklājās, ka tieši viņa ir izstrādājusi šo likumprojektu. Uzreiz viņai sākās zvani no SAB un aicinājumi ierasties uz interviju. Ko SAB bija pētījis pirms tam, ja pielaide tikko tika pagarināta?» stāstījusi Dreimane.

Minētajai ierēdnei pielaide valsts noslēpumam ir saglabāta, «bet atkal ir sākušās SAB intervijas». «Ir uzsākta ārkārtas pārbaude, lai gan pielaide tikko kā piešķirta,» piebildusi Dreimane.

Dreimane informējusi, ka gada laikā trim VK augstas raudzes ekspertiem ir noņemtas pielaides valsts noslēpumam. «Viņa ir ceturtais cilvēks, un es esmu piektā, kuru tagad sauc uz SAB. Citādi kā par rindu tīrīšanu es to nevaru nosaukt,» paziņojusi ierēdne.

Vaicāta, vai tas neliecina, ka no VK tiešām notiek informācijas noplūdes un rindu tīrīšanai ir pamats, Dreimane to noliegusi, uzsverot, ka ir veiktas vairākas dienesta pārbaudes saistībā ar iespējamām aizdomām, kurās piedalījās arī SAB, un visi pārbaužu rezultāti bijuši pozitīvi. «Kad 2011.gadā stājos amatā, izvirzīju drošības jautājumu kā savu prioritāti un pēckrīzes periodā man izdevās pārliecināt valdību drošības pasākumu uzlabošanai piešķirt 1,5 miljonus eiro lielu budžeta pieaugumu. Mums ir plāns, kā sakārtot drošības sistēmu, un šo plānu mēs konsekventi realizējam. Esam saņēmuši pozitīvas atsauksmes par šo darbu gan no Ministru prezidentes, gan drošības jautājumu speciālistiem,» teikusi Dreimane.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu