Bezdarbnieka pabalstu varēs saņemt tikai cilvēki ar deklarētu dzīvesvietu (58)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien apstiprināja Labklājības ministrijas (LM) izstrādātos grozījumus Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā, kas paredz, ka bezdarbnieka pabalstu varēs saņemt tikai tie cilvēki, kuri būs deklarējuši dzīvesvietu.

Kā portālam «Apollo» pavēstīja LM, turpmāk bezdarbnieka statusu būs tiesības saņemt tikai tiem cilvēkiem, kuri ir izpildījuši pienākumu un deklarējuši savu dzīvesvietu. Minētā prasība attieksies arī uz tiem cilvēkiem, kuri ir saņēmuši uzturēšanās atļaujas.

Līdz šim praksē bezdarbnieka statusu varēja iegūt cilvēki, kuri bija saņēmuši uzturēšanās atļaujas, bet nebija deklarējuši savu dzīvesvietu Latvijā. Tas attiecīgi Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) nereti radīja problēmas sazināties ar bezdarbnieku.

Tāpat minētie grozījumi paredz, ka reģionālās mobilitātes veicināšanas pasākumā turpmāk cilvēki varēs piedalīties neatkarīgi no tā, vai strādā pie darba devēja publiskajā vai privātajā sektorā. Šobrīd atbalstu reģionālajai mobilitātei var saņemt tikai komersantu nodarbinātie darbinieki.

Turpmāk valsts un pašvaldību institūcijām (tai skaitā privātām kapitālsabiedrībām, kurās valsts vai pašvaldību daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopumā pārsniedz 50 procentus) būs pienākums reģistrēt NVA) vakanču portālā atklātus konkursus uz brīvajām darbavietām. Šāda rīcība nepieciešama, lai nodrošinātu efektīvāku valsts atbalstu bezdarba gadījumā un NVA datu bāzēs vienkopus būtu pieejama informācija par publiskajā sektorā pieejamajām brīvajām darbavietām.

2015.gada 31.martā NVA uzskaitē bija 86 604 bezdarbnieki.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu