Kannās pirms kinofestivāla nolaupītas miljoniem vērtas dārglietas (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Četri laupītāji šonedēļ «Cartier» veikalā Kannās nolaupījuši dārglietas un pulksteņus 17,5 miljonu eiro vērtībā, ceturtdien pavēstījuši izmeklēšanai pietuvināti informācijas avoti.

Laupīšana notika nedēļu pirms Kannu kinofestivāla, kad pasaules labākie juvelieri uz piejūras pilsētu nogādā savus izcilākos darinājumus, ko aizdot kinoaktrisēm uz sarkanā paklāja.

Otrdienas rītā viens no laupītājiem iegāja «Cartier» veikalā ar masku un ieroci rokās. Viņš ielaida veikalā vēl divus vīriešus, kuri bija aizseguši seju ar šallēm, bet ceturtais laupītājs tikmēr stāvēja sardzē juvelierizstrādājumu veikala ārpusē.

Laupīšanas laikā veikalā atradās divi darbinieki.

Laupītāji salika rotaslietas un rokas pulksteņus ādas somā un auduma maisā. Laupītājiem bēgot, uz ietves nokrita vairāki dārgi pulksteņi. Viņi aizbrauca «Mercedes» markas automašīnā, kas izrādījās nozagta šī gada martā.

Nav zināms, vai nozagtās mantas tika atvestas gaidāmajam Kannu kinofestivālam.

«Cartier» veikals atrodas līdzās luksusa viesnīcai «Carlton», kas tika aplaupīta 2013.gada jūlijā. Tolaik viesnīcā notika Izraēlas juvelierizstrādājumu zīmola «Leviev» izstāde. Laupītājs ielauzās viesnīcā, atmūķējot pirmā stāva durvis. Viņa guvums bija vairāk nekā 140 miljonus eiro vērts. Laupītājs joprojām nav notverts.

Kannu promenādē ir apmēram 70 luksusa preču veikali.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu